Consiliera preşedintelui Iohannis, izolată la domiciliu din cauza covid-19. Cum se simte Loreta Păun

Consiliera preşedintelui Iohannis, izolată la domiciliu din cauza covid-19. Cum se simte Loreta Păun
Consiliera prezidentiala Loreta Paun, in izolare din cauza COVID

Vești îngrijorătoare pentru Klaus Iohannis. Loreta Păun, consiliera pe chestiuni de Sănatate a preşedintelui României, este izolată la domiciliu, din cauza coronavirusului. Ce a pățit celebra doctoriță.

Consiliera lui Klaus Iohannis, contact direct cu un bolnav de COVID

Doctor Diana Loreta Păun se află, momentan, în izolare la domiciliu din pricina coronavirusului. Consiliera pe chestiuni de Sănatate a preşedintelui Klaus Iohannis a intrat în contact direct cu o persoană care, ulterior, a fost diagnosticată pozitiv cu virusul COVID-19.

Conform jurnaliștilor de la Antena 3, reputatul medic era așteptată la Stress Congres 2021 de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, însă a fost nevoită să anunțe în ultimul moment că nu mai poate participa fizic, deoarece se află în izolare, după ce a intrat în contact direct cu o persoană bolnavă de COVID.

Consiliera președintelui Iohannis în Departamentului Sănătate Publică din Administraţia Prezidenţială a vorbit întotdeauna despre importanța vaccinării populației împotriva virusului Sars-COV-2.

Loreta Păun, despre vaccinarea anti-COVID a românilor

În cadrul videoconferinței Sănătate și Farma, dr. Diana Loreta Păun a făcut apel la conștiința civică a românilor, vorbindu-le despre situația epidemiologică din țară și creșterea înfiorătoare a numărului de cazuri de coronavirus de la noi din țară.

„Profesia de medic ne obligă să ne fundamentăm deciziile pe dovezi ştiinţifice, iar datele pe care le avem până acum sunt edificatoare. La acest moment, care avem una dintre cele mai mari rate de infectări din Europa, însă incidenţa nu ar fi atât de îngrijorătoare dacă nu ar fi asociată şi cu unei rată de deces de-a dreptul devastatoare.

Aceleaşi date ne arată că ne poziţionăm la coada clasamentului european ca procent al vaccinării raportat la populaţia generală. De aceea, cred că este important să acceptăm cu toţii că vaccinarea anti-Covid rămâne instrumentul cel mai eficient în reducerea severităţii bolii şi este important să transmitem acest mesaj pentru evitarea transformării situaţiei actuale într-o tragedie.

„Vaccinarea anti-Covid rămâne instrumentul cel mai eficient în reducerea severităţii bolii!”

Diana Loreta Păun a vorbit despre restrângerea îngrijirii pacienților care suferă de alte boli înafară de COVID, în contextul presiunii valului 4 care s-a abătut asupra țării noastre.

Reamintim că secretarul de stat Raed Arafat a emis un ordin prin, timp de 30 de zile, urmau să fie suspendate toate operaţiile care nu sunt urgenţe.

„În situaţia actuală, sub presiunea valului 4, perturbarea îngrijirilor de specialitate e o ameninţare majoră la capacitatea României de a recupera decalajele cu privire la inegalitatea de acces şi de a-şi îndeplini angajamentele privind obiectivele de sănătate durabilă, mai ales în domenii cum sunt cel oncologic, unde există o incidenţă crescută, şi în domeniul bolilor cardiovasculare”, a declarat consilierul prezidenţial Diana Loreta Păun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI