Condiții noi de călătorie în Bulgaria. Singurele puncte de frontieră unde este permis accesul

Condiții noi de călătorie în Bulgaria. Singurele puncte de frontieră unde este permis accesul
Noi condiții de călătorie pentru cei care vor să ajungă în Bulgaria. Ce trebuie să facă?

Care sunt noile condiții de călătorie în Bulgaria? Acestea intră în vigoare din 1 septembrie, de la orele 00:00. Iată punctele de frontieră prin care va fi permis accesul! Ce trebuie să știe românii?

Noi condiții de călătorie în Bulgaria: ce trebuie să știe turiștii?

Condițiile noi de călătorie în Bulgaria în contextul pandemiei de coronavirus intră în vigoare de la 1 septembrie, la orele 00:00. Românii vor putea intra pe teritoriul bulgar numai prin puncte de trecere unde se află personal medical.

Autoritățile de frontieră au anunțat în cursul zilei de marți Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române că autorităţile bulgare au introdus noi reglementări în privința călătoriei în Bulgaria care se aplică începând cu 1 septembrie. Persoanele care sosesc din zona verde pot intra în Bulgaria cu condiția prezentării (pe lângă actele de călătorie) următoarele:

-un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
-un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
-un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19.

Puncte de frontieră unde este permis accesul

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerințele de mai sus se află persoanele care tranzitează țara. În acest caz se garantează astfel părăsirea imediată a teritoriului acestui stat.

Tot aici intră și categoria minorilor cu vârste de până la 12 ani.Românii pot intra în Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, cei veniți din România pot trece pe teritoriul vecin prin:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.
  • Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, se permite intrarea persoanelor care tranzitează Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Anunț MAE

MAE amintește că cetățenii români pot solicita oricând asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei România la Sofia: 0035929733510. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), preluate ulterior de către operatorii Call Centre în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii care se confruntă cu situații dificile, speciale sau cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI