Condiția pe care o pune un cuplu chiriașului care ar locui cu ei. „Un coșmar!” Toți fug de acest anunț

de: Ștefan R. Apostol
17 10. 2024

Atunci când cineva își caută o locuință de închiriat, este normal să respecte anumite reguli. Unele sunt de bun simț, altele sunt impuse de proprietar. Numai că, un astfel de anunț din Marea Britanie a devenit viral, după ce s-a aflat care este condiția pe care o pune un cuplu chiriașului care ar locui cu ei.

Chiriile în Londra au explodat în 2024, mai ales în zonele rezidențiale

Ca în mai toată Europa, deci fără prea mari surprize, Londra este recunoscută ca una din cele mai scumpe capitale europene, inclusiv când vine vorba de prețul chiriilor. Dacă mai punem și zonele rezidențiale, unele considerate de lux, atunci putem avea un tablou concret al chiriilor cerute de proprietarii unor apartamente londoneze.

Spre exemplu, în așa-numita Zona 1 din Londra, prețurile pot varia de la 1.500 la 2.500 de lire sterline pentru un apartament cu un dormitor în centrul orașului.

Zonele din afara centrului orașului, cum ar fi zonele 3-6, pot fi mai accesibile, cu chirii cuprinse între 1.200 și 1.800 de lire sterline pe lună. Conform agenților imobiliari, aceste prețuri au tendința să crească, cu cel puțin 20-30% și în perioada următoare, inclusiv în prima lună a anului viitor.

Condiția pe care o pune un cuplu chiriașului care ar locui cu ei

Pentru că tot am menționat Zona 1 din capitala Angliei, un cuplu a decis să-și închirieze o parte din locuință, situată chiar aici, mai exact în zona rezidențială, cunoscută sub numele de Battersea, iar anunțul sună cam așa:

„Eu și prietenul meu căutăm să închiriem camera noastră de rezervă din apartamentul nostru din Battersea. Este un apartament frumos, camera este un dormitor luminos, dublu”, au anunțat Alex și Madi, stabiliți în Londra, într-un anunț.

Numai că, acest anunț avea să devină viral, care a speriat peste 2,3 milioane de vizualizări rețeaua de socializare X, dar nu neapărat pentru preț, cât pentru condiția pe care o pune chiriașului care ar locui cu ei. Deși cei doi continuă să evidențieze locația privilegiată a apartamentului lor și aspectul luxos, ceea ce a surprins au fost condițiile. (vezi galeria)

Condiția impusă de cei doi este ca viitorul chiriaș să aibă un loc de muncă stabil, de pe urma căruia să câștige suficienți bani, încât să achite o chirie de 1.200 de lire sterline plus facturile la utilități, având în vedere că fac un discount de la 1.500 de lire, cât era chiria inițială.

Toți fug de acest anunț, având în vedere că este „Un coșmar!”

În anunț se mai precizează că reședința are două dormitoare, o mulțime de spații de luat masa și de relaxare și spații de depozitare și birouri încorporate în cameră, precum și „tavane înalte, baie separată, bucătărie, sufragerie și camere de zi.

„Sperăm să găsim pe cineva care are un partener sau o familie în apropiere cu care poate petrece noaptea ocazional, oferindu-ne apartamentul pentru 3-4 nopți separate pe lună pentru a ne relaxa pe cont propriu.”mai scrie cuplul.

După apariția anunțului pe rețelele de socializare, au apărut și comentariile, majoritatea având un numitor comun. Toți cei care au comentat au căzut de acord că anunțul este „Un coșmar!”, și nimeni nu s-a încumetat în a da curs acestuia, astfel că toți fug de acest anunț.