Condimentul minune pe care toți îl avem în casă. Îți salvează ficatul

Condimentul minune pe care toți îl avem în casă. Îți salvează ficatul
Cuisoarele sunt benefice pentru sanatatea umana

Un condiment pe care îl avem cu toții în bucătărie are efecte beneficii incredibile asupra ficatului. Banalele cuișoare, un condiment folosit în bucătărie la prepaprarea, are și alte beneficii pentru sănătatea omului. Sunt bune la stimularea digestiei, reducerea inflamației și pot fi un adevărat afrodisiac.

Un banal condiment face minuni asupra sănătății umane. Ajută digestia, oasele și este și afrodisiac

Cuișoarele sunt folosite de mii de ani în India și China, nu numai în bucătărie, ci și ca remediu pentru mai multe probleme de sănătate. Cuișoarele conțin carbohidrați, proteine și fibre alimentare. De asemenea, mineralele prezente în cuișoare includ potasiul, calciul, sodiul și magneziul, iar ca vitamine cuișoarele sunt pline de vitamina E, folat și niacină.

Cuișoarele și digestia

Cuișoarele îmbunătățesc digestia prin stimularea secreției enzimelor digestive. În plus, sunt utile pentru reducerea flatulenței, a iritabilității gastrice, a dispepsiei, precum și a senzației de greață.

Pentru atenuarea afecțiunilor digestive, acestea pot fi prăjite fără ulei și pisate. Pudra rezultată se amestecă cu miere sau se poate face ceai.

Cuișoarele luptă împotriva cancerului

Un studiu a arătat că aceste condiment este de ajutor în controlul cancerului pulmonar în stadiile incipiente.

Cercetătorii au arătat că acidul oleanolic prezent în cuișoare oferă activitate antitumorală, în timp ce un alt studiu a arătat că eugenolul din cuișoare are potențial împotriva cancerului de col uterin.

Cuișoarele salvează ficatul

Cuișoarele au mari cantități de antioxidanți, substanțe ideale pentru protejarea organelor de efectele radicalilor liberi, în special a ficatului. Metabolismul crește producția de radicali liberi și profilul lipidic, micșorând în același timp cantitatea de antioxidanți din ficat.

Se pare că extractul din banalele cuișoare contribuie la combaterea acestui efect.

Cuișoarele protejează oasele

Extractele hidro-alcoolice de acest condiment includ compuși fenolici, cum ar fi eugenolul și derivații săi, flavone, izoflavone și flavonoide. Aceste extracte pot fi utile pentru păstrarea densității osoase și a conținutului de minerale din oase, precum și pentru creșterea rezistenței la tracțiune a oaselor în caz de osteoporoză.

De asemenea, sunt necesare, însă, mai multe cercetări pentru a se confirma eficacitatea acestor constatări.

Cuișoarele au proprietăți antiinflamatorii

Studii recente asupra extractelor din cuișoare care au fost administrate șobolanilor de laborator sugerează că prezența eugenolului a redus inflamația cauzată de edem. De asemenea, s-a confirmat că eugenolul are capacitatea de a reduce durerea stimulând receptorii acesteia.

Cuișoarele tratează durerile de cap

Durerile de cap poate fi reduse cu ajutorul cuișoarelor. Trei-patru cuișoare se amestecă cu puțină sare și se adaugă într-un pahar de lapte.

Cuișoarele au proprietăți afrodisiace

Încă din antichitate, se credea că acest condiment posedă proprietăți afrodisiace. Experimente recente au relevat rezultate pozitive în ceea ce privește această calitate a cuișoarelor, respectiv de afrodisiacă.