Condimentul care salvează plantele din apartamentul tău. Ce să pui în ghiveci

Condimentul care salvează plantele din apartamentul tău. Ce să pui în ghiveci
Un condiment din bucatarie te ajuta sa ai plante frumoase

Plantele puse în ghiveci sunt o idee excelentă pentru a înfrumuseța locuința. Ai un colț de rai în propriul apartament. Florile pot fi ușor de îngrijit, dacă ții cont de câteva sfaturi și trucuri. Una dintre soluții se află chiar în bucătăria ta. Care este condimentul pe care trebuie să îl pui în pământul plantelor.

Condimentul din bucătărie care îți salvează plantele de dăunători

Florile în ghiveci au nevoie, pe lângă apă și lumină naturală, de un sol fertil și de un mic ajutor pentru o dezvoltare armonioasă. Dincolo de îngrijirea specifică a fiecărei plante, există câteva trucuri ieftine și la îndemână, care funcționează întotdeauna. Îți trebuie doar ingrediente banale, pe care le ai deja în propria bucătărie. Cu ajutorul acestor condimente vei ține deoparte dăunătorii.

Scorțișoara face minuni nu doar în prăjituri

Unul dintre aliații plantelor sănătoase și bogate este condimentul pe care îl folosești cel mai des la prăjituri. Scorțișoara este pusă la deserturi sau vin fiert, dar poate face minuni și în cazul ghivecelor cu flori. Pulberea maronie are efect antimicrobian și antimucegai. Toarnă o linguriță de scorțișoară în pământul florilor și vei scăpa plantele de multe probleme. Pentru rezultate excepționale, amestecă scorțișoara cu coji de ouă.

Pași de urmat

Cum trebuie să procedezi: Adună cojile de la mai multe ouă și spală-le bine. La 100 de grame de coji, ai nevoie de o jumătate de linguriță de scorțișoară. Pune totul în blender și mixează până devine o pudră. Adaugă apă, omogenizează încă puțin și toarnă amestecul în ghivecele cu flori. Sapă pământul de la suprafață, pentru ca soluția să ajungă la rădăcinile plantei.

Stropește frunzele florilor cu acest amestec natural

O altă veste bună este că acest condiment poate fi folosit nu doar în pământul florilor, ci și pe suprafața frunzelor. Dacă plantele sunt atacate de paraziți, le poți salva cu ajutorul unei soluții naturale, făcută din apă caldă și scorțișoară. Amestecă un litru de apă caldă și câteva lingurițe de scorțișoară, las-o să se răcească, apoi strecoară totul printr-o bucată de bumbac și pune lichidul într-un recipient cu pulverizator. Aplică amestecul pe frunzele afectate ale plantelor și lasă să acționeze câteva minute. Vei observa că dăunătorii dispar ca prin minune!

Un alt ingredient din bucătărie, care te poate ajuta să scapi de gândacii de pe frunzele florilor, este bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine un litru de apă cu două linguri de bicarbonat și adaugă (opțional) coji de lămâie sau de portocală, apoi stropește zonele afectate. Repetă operațiunea câteva zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe