Condimentele magice pe care să le pui în cârnații de casă. Vor avea un gust special
Și tu vrei să pregătești cei mai gustoși cârnați de casă pentru sărbătorile din iarna 2023-2024? Dacă nu știi exact cum trebuie să procedezi pentru a le oferi o aromă unică, ai ajuns la locul potrivit. Află în rândurile de mai jos care sunt condimentele la care să apelezi pentru a avea un gust special.
Lista ingredientelor necesare pentru prepararea cârnaților de casă tradiționali
- 5 kg carne de porc (fleică, piept, spată, ceafă)
- 10 metri mațe/intestine de porc
Află detalii: Cârnaţi de casă ca la bunica acasă. Reţeta tradiţională pentru un gust autentic, ies exact ca în copilărie
Cum se condimentează compoziția de carne, în funcție de zona în care locuiești
În afară de ingredientele de bază, gospodinele folosesc și condimente pentru a aromatiza compoziția de carne din care prepară cârnații tradiționali de casă. Produsele folosite în acest sens pot să difere în funcție de regiunea sau zona în care locuiești.
În unele teritorii din țară, cârnații de casă se condimentează doar cu sare, piper, cimbru uscat și usturoi. În altele, condimentele cuprind și unul sau unele dintre următoarele ingrediente: pudră de usturoi sau de ceapă, fulgi de ardei iute, fenicul, ienibahar, chimen, coriandru.
Lista condimentelor de care ai nevoie pentru rețeta tradițională de cârnați de casă
Pentru rețeta pe care ți-o vom prezenta în articolul de astăzi, prezentată pe Bucate Aromate, vei avea nevoie de următoarele condimente (cantitatea este calculată pentru 1 kg de carne de porc):
- 10 g sare grunjoasă;
- 2 g piper negru boabe sau măcinat (în bucătăria proprie, nu direct de la magazin);
- 1 g cimbru uscat, bine mărunțit;
- 30 g usturoi românesc (cel din import oxidează).
Cum să pregătești cârnați de casă pentru masa de Crăciun
Să gătești cârnați de casă nu este deloc dificil. Există câteva diferențe care pot fi remarcate în gust, chiar la începutul modului de gătire a preparatului. Poți alege să lași carnea la macerat, înainte de a o toca, 12-24 de ore sau poți să o dai prin mașina de tocat direct, în funcție de preferințele pe care le ai.
Află detalii: Cum macerau bunicii carnea pentru cârnați. Secretul pentru un gust cu adevărat tradițional
- Se dă carnea de porc prin mașina de tocat.
- Se condimentează amestecul cu: sare, piper, cimbru, usturoi.
- Se frământă compoziția până când ingredientele se omogenizează.
- Se spală mațele foarte bine și se lasă în apă foarte caldă, pentru a ieși excesul de sare din ele.
- Se pune compoziție de carne în mașina de tocat.
- Se leagă un maț la un capăt, se așează pe tubul mașinii de tocat, se umple mațul.
- Se leagă mațul și la celălalt capăt, apoi se înțeapă cârnatul cu ajutorul unei scobitori.
- Se repetă pașii (5)-(7) până se termină toată compoziția de carne.