Fiecare român are rețeta lui de vin fert, însă ar fi foarte bine să o încercați și pe cea propusă de noi astăzi. Așadar, care sunt condimentele care trebuie adăugate pentru cel mai bun vin fiert. Nu trebuie să le adaugați pe toate.
Odată cu venirea anotimpului rece mulți dintre români renunță la șpriț și obișnuiesc să consume vin fiert. Nimic nu poate fi mai plăcut într-o seară rece de iarnă decât o cană de vin fiert.
Toți fac vin fiert, însă doar puțini știu să îl prepare ca la carte. Vinul fiert cu cât este mai condimentat, cu atât este mai delicios.
De regulă, vinul fiert se prepară din cel roșu, dar sunt persoane care preferă să fiarbă vin alb.
Vinul fiert nu există fără ceva dulce, astfel că pentru îndulcirea lui puteți folosi: miere, zahăr brun, zahăr tos normal, jumătate din zahăr tos și jumătate din cel brun, fupă preferințele celor care îl consumă.
-coajă de lămâie
-coajă de lime
-esenţă de vanilie sau un baton întreg
-ghimbir praf sau proaspăt, după gust
-1-2 bucăţi de anason stelat
-1-3 batoane întregi de scorţişoară
-5-10 boabe întregi de piper boabe
-5-10 boabe întregi de ienibahar
-10-12 bucăţi de cuişoare
-ardei iute sau chilli
-coajă de portocală.
-suc de mere sau pere
-suc de fructe de padure
-suc de cireşe
-suc de portocale
-suc de afine.
Mai întâi se pune vinul să fiarbă, neapărat la foc mic. Apoi, se adaugă condimentele preferate, însă nu mai mult de trei, pentru a nu strica tot gustul vinului.
Totul se lasă la fiert până este aproape de clocot, după care se ia de pe foc. Totul se strecoară, iar vinul poate fi consumat în pahar/cană cu felii proaspete de fructe.
Dacă intenționați să adăugați şi sucuri de fructe, mai întâi se vor fierbe condimentele cu sucul, după care se va adăuga vinul.
-Potasiu: 100 mg
-Magneziu: 20 mg
-Fosfor: 20 mg
-Calciu: 7 mg
-Fier: 0,9 mg
-Vitamina B1: 0,01 mg
-Vitamina B2: 0,02 mg
-Calorii: 63
-Carbohidrați: 2,1
-Proteine: 0,1
-Grasimi și Fibre: 0.