Condimentele care îți prelungesc viața. Consumă-le constant și vei observa beneficiile

Autor: Chivu Ana - 08:46, 04 iun. 2019
Care sunt condimentele care îți prelungesc viața?

Un studiu realizat de cercetătorii britanici a arătat că există anumite condimente care ajută la prelungirea vieții. Acestea conțin radicali liberi care ajută organismul să funcționeze altfel.

Care sunt condimentele care îți prelungesc viața?

Nutriționiștii britanici de la Universitatea Nebraska din Lincoln, SUA, au ajuns la concluzia că anumite condimente ajută organismul să nu îmbătrânească atât de tare precum ar face-o în mod normal. Specialiștii au numit: salvia, busuiocul, ardeiul iute, ghimbirul, scorțișoara și șofranul ca fiind responsabile pentru o mai înceată degradare. Ele au o influență pozitivă asupră stării generale atunci când sunt incluse în dieta de zi cu zi. De asemenea, sunt renumite pentru efectul oxidant pe care îl oferă, dacă sunt consumate în stare proaspătă. Reduc riscul de cancer, de boli cardiovasculare, dar contribuie și la creșterea longevității sănătoase.

„Condimentele si mirodeniile sunt folosite de secole pentru mirosul si gustul placut pe care il dau mancarurilor. Pe langa proprietatile culinare pe care le au, atat mirodeniile, cat si condimentele au diferite beneficii medicale”, arată doctorul Șerban Damian, nutriționist sportiv.

Aceste condimente au un efect benefic asupra organismului, apărând organele vitale
Aceste condimente au un efect benefic asupra organismului, apărând organele vitale

Top 5 condimente sănătoase

1 Ghimbir
Ghimbirul a început să fie din ce în ce mai consumat, mai ales în băuturi răcoritoare. Acesta ajută femeile însărcinate să scape de grețuri și oferă o stare mai bună generală a organismului.

2 Maghiranul
Studiile arată că maghiranul folosit în diete este o formă de tartament împotriva problemelor digestive. Doar câteva picături de ulei de maghiran adăugate în cadă ajută la problemele somnului.

3 Rozmarin
Rozmarinul conține antioxidanți și are un efect antiiflamator puernic. Sunt dovezi care certifică faptul că acesta stimulează procesul acetilcolinei.

4 Cimbrul
Pe cât este de bun în diverse mâncăruri, pe atât este de folositor în diete. Previne distrugerea celulelor, cacerul, infalamitiile și încetinește procesul de îmbătrânire.

5 Salvia
Salvia, consumată sub orice formă, ajută la tratarea simptomelor atritei reumatoide, dar și la alte boli care conduc la blocarea arterelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI