Concurentul de la Survivor 2021 care nu mai vrea în România: ”Să mă angajez, ca ce?”

de: Alexandra Chivu
14 03. 2021

Sebastian Chitoșcă se numără printre Faimoșii care au o poveste sfâșietoare de viață. Fost fotbalist al lui FCSB și Ceahlăul Piatra Neamț, tânărul a renunțat la sport pentru că nu a primit mai multe șanse de a juca, deci nici nu salariu motivant, fiind nevoie de aportul său financiar după necazul care i-a cuprins familia. Nereușitele din România i-au lăsat un gust amar, astfel că, după ce Survivor se va fi terminat pentru el, se va reîntoarce în Germania, acolo unde locuiește după ce un accident a schimbat i-a schimbat cursul vieții.

Sebastian Chitoșcă nu mai vrea în România. După Survivor se va întoarce în Germania

Sebastian Chitoșcă are 28 de ani și în urmă cu doi ani a fost forțat să renunțe la cariera în fotbal după ce fratele lui a trecut pe lângă moarte. În urma unui conflict dintr-un restaurant din Piatra Neamț, a fost lovit cu pumnul, a căzut pe marginea terasei de lemn și a intrat în comă. „Era în comă de gradul IV”, a detaliat Faimosul într-un interviu.

Tânărul a fost transferat într-un spital din Germania ca să poată supraviețui. El lucrase acolo, astfel că avea asigurare de sănătate. „De la impact…i s-au dat 6% șanse de viață, iar 99% dacă trăiește rămân urmări grave”, a continuat el.

Sebi a plecat și el în Germania, pentru a fi alături de fratele său. A lucrat într-o vopsitorie auto, apoi s-a angajat la o fabrică de sushi alături de tatăl său. Provocarea ”Survivor” a acceptat-o fără să clipească, tot cu gândul la el.

„Sistemul m-a făcut să renunț la ideea de a mai sta în țară”

Chiar dacă și-a cumpărat o casă în Piatra Neamț din economiile din fotbal, Chitoșcă spune că preferă oricând Germania în detrimentul României, în pofida faptului că acolo nu-și poate urma pasiunea. Nu munca l-ar speria în țara natală, drept dovadă că în străinătate prestează activități cu care nu este obișnuit, ci lipsa de perspective pe care locul de baștină i-o oferă.

„E foarte greu să devii antrenor în România, trebuie sa faci vreo 8 ani de zile școală și cursuri. E foarte greu, și în 8 ani de zile dacă tu nu faci nimic productiv în Romania ajungi „la sapă de lemn”, pentru că la noi în țară e greu financiar.

Să mă angajez ca ce? Dacă vorbim de antrenor la copii, e o sumă foarte mică, și nu pot să-mi întrețin familia cu banii respectivi. Incertitudinea și sistemul care este în România m-a făcut să renunț la ideea de a mai sta în țară. Îmi place foarte mult aici, în Germania!”, a povestit el pentru site-ul oraexactainfotbal.ro.