Concedieri masive, în România. Ce companie uriașă și-a trimis oamenii acasă

Concedieri masive, în România. Ce companie uriașă și-a trimis oamenii acasă

Deși, la prima mână, informația ar avea la bază actuala situație de criză, concedierile din cadrul gigantului despre care vorbim, are un istoric mai vechi, momentul, din păcate, coincidând cu situația actuală din România și cu disponibilizările masive la nivel național.

Electrocentrale Galați își concediază angajații

Din punct de vedere momentul pică cum nu se poate mai prost pentru toți cei 242 de angajați ai principalului producător de energie și abur industrial Electrocentrale Galați. Compania este deținută de stat, indirect prin societatea Electrocentrale Grup.

Ce companie uriașă și-a trimis oamenii acasă

Conform datelor oficiale Electrocentrale Galați se află în procedura de insolvență încă din 2014. De la momentul intrării în procedura de insolvență, în 2014, Electrocentrale Galați a dezvoltat un plan de reorganizare și de redresare a companiei. Planul nu a fost aprobat de către Electrocentrale Grup, acționarul său unic. Pentru cei care nu știu acest aspect Electrocentrale Grup este controlată de statul român, în proporție de 100% prin intermediul Ministerului Economiei. În data de 2 iulie a.c., Electrocentrale Grup nu s-a prezentat la Adunarea AGA.

Concedieri masive, în România. Ce companie uriașă și-a trimis oamenii acasă
Concedieri masive, în România. Ce companie uriașă și-a trimis oamenii acasă

De altfel nu a trimis vreun punct de vedere, astfel că planul de reorganizare nu poate fi deocamdată depus la instanță. În cazul companiei din Galați o posibilitate de redresare a acesteia ar putea veni din rambursarea de TVA, în valoare de 45,74 milioane lei, generată de o creanță istorică a producătorului de energie asupra Apaterm SA. Acesta din urmă este operatorul sistemului centralizat de încălzire din orașul Galați.

O altă mare companie prezentă în România, constructorul olandez de nave Damen Shipyards, a anunțat procedura de concediere a unui număr de 870 de angajați. Înainte de acest moment compania a trimis în concediu sau șomaj tehnic jumătate din angajații săi de pe șantierul naval din același oraș, Galați. Conform datelor publicate de companie, din cauza acutalei situații vor fi tăiate aproximativ 1.050 de locuri de muncă, atât în Olanda, cât și în România. Cei mai mulți angajați ai operatorului olandez se află în România, din cei 13.000 de angajați, fiind vorba de aproximativ 5.000 de oameni, în două locații, Mangalia și Galați.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI