13 mart. 2024 | 17:21

Concedieri la două companii mari de IT din România. Angajații au primit notificările

News
Concedieri la două companii mari de IT din România. Angajații au primit notificările
Concedieri pe bandă rulantă la două mari firme IT

Două mari firme din domeniul IT și-au anunțat angajații că vor face concedieri. Se pare că doar 2% au primit propuneri de încheiere amiabilă a contractului.

Firme mari de IT anunță concedieri în masă

Vorba despre actuala NTT Data România, fosta EBS România, care ar urma să renunțe la o mare parte din angajați. Cei vizați de acest val de concedieri sunt angajații bench, cei care în momentul de față nu sunt activi în proiecte comerciale. Ei reprezintă în jur de 70% din totalul angajaților.

„Din totalul de aproximativ 160 de membri ai departamentului ETEC, peste 100 au primit zilele trecute invitații la întâlniri 1la1, cele mai multe online, în care li se propune să demisioneze, primind în schimb un pachet modest de compensații financiare care nu a fost făcut public și care diferă de la un om la altul”, scrie dorusupeala.ro.

Cei care au decis să facă publică situația sunt de părere că acest proces de concediere este discriminatoriu și injust, spunând că sunt invitați să plece doar cei fără „pile”.

„Cei de pe bench, mă refer la cei care nu au pile în management, primesc ședinte 1:1 în calendar, în care sunt puși în fața faptului împlinit: DEMISIA AMIABILĂ. Li se dau timpi de gândire scurți, unii semnează, cei care nu semnează încep să fie amenințați/avertizați”, mai scrie Doru pe blogul său.

Citește și: Concedieri în masă la o mare companie din România. Are 5.000 de angajați în țara noastră

Doar 2% din angajați au primit propuneri de încetare amiabilă a contractului

Compania EBS România a fost fondată în anul 2000 în Cluj-Napoca și preluată în anul 2013 de către Nippon Telegraph and Telephone, iar în 2015, denumirea companiei a fost schimbată în NTT Data România. Sediul îl are în Tokyo și își desfășoară activitatea în peste 40 de țări.

„În interesul unei comunicări corecte și complete, subliniem că ponderea angajaților cărora compania le-a propus o soluție de încheiere amiabilă a colaborării nu depășește 2% din numărul total de angajați și colaboratori.

În încheiere, pentru a preveni formarea unui efect de tip ”fake-news”, NTT DATA își exprimă clar și fără echivoc planurile de a continua dezvoltarea departamentului EMBEDDED, la care faceți referire în articol.

Modificările punctuale de personal din acest departament au la bază o stare de fapt: transformarea unei întregi piețe, așa cum am arătat și mai sus”, a informat compania.

În aceeași situație se află și Cognizant Softvision. În trecut, compania a avut mai multe valuri de concedieri folosind aceeași metodă. De la începutul anului 2024, firma a disponibilizat peste 100 de angajați.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în concediu
Capital.ro
Calendar ortodox 12 mai 2024. Duminica închinată Sfântului Apostol Toma
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro