Sunt vești proaste pentru români. După ce au sărbătorit Ziua Muncii s-a aflat că vor fi concedieri în masă la stat. Care este instituţia care e nevoită să facă restructurări, cine rămâne fără loc de muncă în următoarea perioadă.
O instituţie din România a anunţat restructurări masive după măsurile de austeritate despre care au vorbit politicienii în ultimul timp.
Astfel, sute de angajaţi ai Poştei Române vor fi restructuraţi, din motive legate de digitalizare, precum şi în baza unor criterii de performanţă.
Puși pe lista neagră se regăsesc nu mai puțin de 500 de oameni. Aceștia nu vor fi daţi afară, ci restructuraţi, adică vor primi salarii compensatorii.
„Este vorba despre un cumul de factori. Serviciile şi produsele companiei s-au redus la jumătate în ultimii 10 ani. La fel şi numărul total de angajaţi a coborât cu 40% în ultimii 10 ani, în schimb aparatul administrativ s-a dublat.
Credem că cu un număr mai mic de oameni, compania poate să-şi desfăşoare activitatea mai bine”, a declarat Valentin Ştefan, directorul Poştei Române, potrivit Antena 3.
În total, Poșta Română numără 23000 de angajați, iar șeful Instituției spune că nu vrea să dea pe nimeni afară. Acesta susține că vrea relocarea unor angajați pe posturi unde chiar este nevoie de oameni.
„Poşta Română are acum cam 23.000 de angajaţi şi nu vrem să dăm afară pe nimeni, vrem doar să-i relocăm acolo unde e nevoie de personal în Poşta Română”, a mai spus Valentin Ștefan.
Vizați de relocări sunt angajații Poștei din administrația centrală. Mulți dintre aceștia nu vor mai putea rămâne pe posturile pe care le-au avut până acum, astfel că vor trebui să aleagă un alt post care li se va pune la dispoziție, tot în cadrul Instituției.
„Acolo dintr-un departament în administraţia centrală de 20 de persoane, pentru 15 de exemplu se vor oferi posturi în operaţional: poştaş, şofer”, a precizat Valentin Ștefan.
Directorul Poștei Române spune că a mai trecut prin astfel de situații și că unii angajați vor refuza alte posturi, astfel că este pregătit ca pentru aceștia să le fie desfăcute contractele de muncă și să li se ofere salarii compensatorii.
„Din experienţa noastră, aceşti colegi nu vor accepta noile posturi şi probabil vor opta să rămână în continuare în posturile pe care le au şi atunci trebuie să le desfacem contractul de muncă„, a explicat Valentin Ştefan, directorul Poştei Române, potrivit Antena 3.