23 ian. 2022 | 09:16

Comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii vor să ajungă aici

News
Comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii vor să ajungă aici
Comuna din România unde se câștigă milioane de euro.

Care este comuna din România unde se câștigă milioane de euro. Toți afaceriștii își doresc să ajungă aici. De altfel, municipalitatea a reușit să atragă investiții de sute de milioane de euro, iar nume mari din mediul de afaceri sunt prezente în comună. Parcul industrial s-a umplut deja, astfel că autoritățile locale pregătesc deja un al doilea parc industrial pentru noii investitori.

Comuna din România unde se câștigă milioane de euro

Este vorba despre localitatea ieșeană Miroslava, care se numără acum printre cele mai dezvoltate din România. Acest fapt se datorează investițiilor atrase de municipalitate, primul parc industrial de aici reușind să 60 de investitori în doar cinci ani de existenţă și atingând  investiţii de 150-200 mililoane de euro şi 2.500 de angajaţi.

Cum și alți investitori își doresc să bage bani în localitatea Miroslava, dar nu mai au loc în Parcul industrial, autoritățile îl pregătesc deja pe cel de-al doilea, unde investitorii să își desfășoare activitatea și să aducă plus valoare pe piața locurilor de muncă.

„Primul parc industrial are în momentul de faţă un grad de ocupare de 100%, atins în urmă cu mai bine de un an. (…) Pe al doilea parc industrial nu am obţinut de mult timp titlul de parc industrial şi încă se fac lucrări de amenjare, singurul rezident fiind MENNEKES. Am ajuns să avem liste de aşteptare de zeci de investitori atât din ţară, cât şi din străinătate, care intenţionează să investească la noi.

Deci, dacă în urmă cu 4-5 ani căutam investitorii, acum suntem în situaţia în care putem alege noi”, a spus Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava, în cadrul unei emisiuni realizate de Ziarul Financiar.

Ce suprafață va avea al doilea parc industrial de la Miroslava

Cel de-al doilea parc industrial va avea o suprafață de 252.000 mp și chiar dacă nu a fost finalizat complet, deja un chiriaș. Este vorba despre  compania germană MENNEKES, o companie producătoare de cabluri de încărcare pentru vehicule electrice şi hybrid, începând din 2021. Aducerea străinilor la Miroslava a devenit un nou succes.

Însă prolifica comună a fost și ea lovită de pandemie, astfel că investițiile au fost ușor stopate. Se speră într-un ajutor din partea Guvernului, către care Dorel Codină, director executiv Parcul Industrial Miroslava, a făcut deja mai multe petiții.

„Din păcate, pandemia a stopat uşor volumul investiţiilor pentru că bugetele au fost afectate de investiţiile făcute în partea sanitară sau în asigurarea necesarului pentru şcoli, cât şi pentru celelalte instituţii. Însă, sperăm că vom primi şi ajutor de la guvern pentru că am făcut diferite petiţii şi guvernul ar trebui să sprijine investiţiile în acest sector pentru că sunt strategice.

Investiţiile industriale sunt de durată, spre deosebire de zona IT pe care toată lumea o promovează. Pentru o companie IT este foarte uşor să îşi ia laptopurile şi să plece, dar o investiţie care presupune ridicarea unei fabrici este mai greu de relocat”.

De menționat este că investiţiile de până acum în dezvoltarea celor două parcuri industriale ajunge la 4-5 milioane de euro, dar este necesar să se mai investească „încă pe atât”.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro