05 ian. 2022 | 16:50

Comuna din România în care oamenii muncesc non-stop aproape. Ce meserie importantă au

News
Comuna din România în care oamenii muncesc non-stop aproape. Ce meserie importantă au
Comuna din Romania in care romanii muncesc non-stop

În comuna Matca din județul Galați, românii nu dorm aproape niciodată. Deși pare a fi o figură de stil, aici moldovenii muncesc din greu, zi și noapte, aproape non-stop. Meseria lor este extrem de importantă și nu se dau în lături de la nimic, atunci când vine vorba de a-și trata munca cu seriozitate. Ce fac 12 luni din an.

Comuna din România unde oamenii lucrează non-stop

În Matca, Galați, legumicultorii lucrează aproape 24 de ore în cel mai mare bazin legumicol din România. Nu au timp să se odihnească, deoarece pregătesc răsadurile pentru viitoarele culturi, în timp ce alţii fac focul la sobe pentru a se asigura de faptul că toate culturile de salată şi ceapă verde cresc în condiții optime.

Legumicultorii ce fac parte din familii cu tradiții lucrează non-stop în solariile din cel mai mare bazin legumicol din România. Potrivit celor de la Adevărul, munca a început imediat după Revelion, unde se pregătesc seminţele pentru viitoarele răsaduri de roşii şi ardei, pe care urmează să le planteze.

În primăvară, fermierii din România speră să recolteze primii castraveți și primele roșii, până-n luna mai a acestui an. Desigur, totul depinde de condițiile meteo și felul în care se vor dezvolta plantele în solarii.

„Eu pregătesc acum seminţele pentru vitoarele răsaduri de roşii şi ardei. Este nevoie de căldură în solarii, aşa că nu avem timp de stat. La noi se munceşte non-stop”, a declarat legumicultorul Costică Chicoş, exclusiv pentru sursa citată anterior.

Legumicultorii nu dorm, ci stau să încingă sobele atât ziua, cât și noaptea

Fermierii au mare grijă de producția lor, ca plantele să crească şi să se dezvolte optim, oferindu-le cele mai bune condiții. Aceste motivul pentru care legumicultorii muncesc aproape fără oprire, pentru a oferi căldură plantelor, încingând sobele la temperaturi curprinse între 19 și 22 de grade Celsius.

„Până pe la jumătatea lunii ianuarie, răsadurile de roşii, ardei, castreveţi şi vânătă trebuie să fie gata de plantat. Este foarte importantă munca din această perioadă. Nu putem risca viitoarele culturi, aşa că ne asigurăm să le oferim plantelor tot ce este nevoie pentru a se dezvolta”, a completat legumicultorul Sorin Dragomir, pentru sursa citată.

Comuna Matca din inima Moldovei este formată numai din satul de reședință cu același nume. Se află în Câmpia Tecuciului, lângă râul Corozel, la o altitudine de 60 m deasupra nivelului mării. Comuna Matca are o suprafață de 85,79 km², iar aici trăiesc 11.605 de locuitori, conform statisticilor recensământului din 31 octombrie 2011.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro