Comuna din România cu 80% de oameni vaccinați. Cum a reușit această performanță primarul

Comuna din România cu 80% de oameni vaccinați. Cum a reușit această performanță primarul
Comuna din România cu 80% de oameni vaccinați.

Într-un prezent cu număr record de bolnavi la ATI, o comună din Bărăgan, Ialomița, a reușit să învingă în lupta cu pandemia. Astfel, comuna Colelia nu are niciun bolnav de coronavirus și, în plus, aproape toată comuna este vaccinată.

Comuna din România cu 80% de oameni vaccinați

Comuna din România cu 80% de oameni vaccinați este deci Colelia, județul Ialomița. Dar cum a reușit primarul de aici această performanță? Iată că el a bătut la fiecare în poartă și așa a reușit să convingă aproape 80% dintre locuitori să se vaccineze. Și vrea să obțină chiar mai mult, motiv pentru care el colaborează cu armata și organizează periodic caravane de vaccinare.

”Nichita Niță – primar Colelia:

Și-au dat seama că, totuși, e o scăpare dacă faci vaccinul, este un risc dacă nu-l faci. Și, ușor, ușor, între ei au comunicat, am comunicat și eu cu ei și am contribuit cu tot personalul de la primărie să-i convingem din casă în casă și…
– Ați fost din casă-n casă?
– Din casă în casă!
– La fiecare poartă ați bătut și ați vorbit cu ei?
– Am avut personal, am vorbit, care au fost s-au înscris și lucrul s-a văzut. Cred că ne apropiem de 70 – 80%. Cu cei care vin de astăzi. E un procent, zic, foarte bun.”, se arată într-un reportaj marca Digi 24.

De precizat este că preocuparea administrației locale pentru sănătatea și siguranța comunității nu se limitează doar la imunizarea împotriva Covidului, întrucât în clădirea medicală unde se face vaccinarea se găsește și aparatură modernă pentru cardiologie, oftalmologie și stomatologie. În plus, fiecare medic are cabinetul său, iar activitatea comunității este permanent monitorizată video.

Aglomerație la vaccinare, la Piața Obor

După trei zile în care vaccinarea anti-COVID 19 a depășit record după record în România, azi a fost din nou coadă la centrul de vaccinare din Piața Obor. Oamenii au continuat să vină în număr mare să se imunizeze, iar asta după ce au intrat în vigoare noile restricții pentru nevaccinați. De menționat este că peste 400 de persoane s-au vaccinat aici zilnic, în această săptămână, iar majoritatea a ales serul Johnson&Johnson, care se face într-o singură doză.

 Bilanț coronavirus 27 octombrie 2021

Până azi, 27 octombrie, pe teritoriul României s-au înregistrat 1.602.830 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19). Tot până azi, 1.358.530 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.950 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până în prezent, 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au murit. În intervalul 26.10.2021 (10:00) – 27.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 512 decese (265 bărbați și 247 femei),

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI