Comper 2020: Ce subiecte ar putea să pice și care este baremul de corectare, la Limba și Literatura Română

Comper 2020: Ce subiecte ar putea să pice și care este baremul de corectare, la Limba și Literatura Română

Probele Comper 2020 se desfășoară pe data de 23 ianuarie, când va avea loc proba pentru Limba și Literatura Română. Reamintim că proba de Matematică se va desfășura pe data de 30 ianuarie. Părinții pot să verifice atât posibilele subiecte, baremul de corectare, dar și calendarul concursului școlar.

Comper 2020: Ce subiecte ar putea să pice și care este baremul de corectare, la Limba și Literatura Română

Concursul Comper este destinat elevilor și nu presupune o taxă de participare. Candidații din acest an vor susține proba pentru Limba și Literatura Română pe data de 23 ianuarie 2020. Se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, dar și cei din clasele I-VIII. Mai mult, candidații pot fi și elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, dar și private din ţară. Fie din mediul urban sau rural, ori alte țări în care este predată Limba Română.

Comper 2020 Ce subiecte ar putea să pice și care este baremul de corectare, la Limba și Literatura Română
Comper 2020. Proba pentru Limba și Literatura Română, din Etapa I, se desfășoară pe 23 ianuarie

Cel mai mare concurs școlar fără taxă de participare presupune completarea online a unui subiect, tip grilă. Probele vor fi disponibile și pe pagina oficială Comper, în contul fiecărui mentor, odată cu înscrierea elevilor. De asemenea, elevii care se înscriu în cadrul Comper 2020, pentru Etapa I, vor fi automat confirmați și pentru Etapa a II-a. La aceasta vor mai avea posibilitatea să se înscrie noi participanți, care nu au evoluat în cadrul primei sesiuni Comper 2020.

Comper 2020. Subiecte la Limba și Literatura Română

Etapa națională de la Comper 2020 va presupune înscrierea în concurs în mod automat a participanților, de către organizator. Vor fi selectați odată cu afișarea rezultatelor de la Etapa a II-a. La această fază vor putea să concureze primii 500 de elevi, în funcție de punctajul pe care l-au obținut, în etapele anterioare. Ierarhizarea se va face și pe baza fiecărei clase de studiu, dar și în funcție de disciplină.

Subiectele pentru proba de Limba și Literatura Română sunt disponibile în funcție de clasa de studiu și pot fi accesate foarte simplu:

Pentru Limba și Literatura Română, Etapa a II-a se va desfășura pe data de 12 martie 2020. La Matematică, aceasta va avea lo pe data de 19 martie 2020. Baremul de corectare poate fi verificat la finalul fiecărui test, printr-o grilă de răspunsuri, pe care elevii o pot consulta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI