Elevii pot circula gratuit, pe baza carnetului de elev. Ce trebuie să conțină acest document

Elevii pot circula gratuit, pe baza carnetului de elev. Ce trebuie să conțină acest document
Elevii pot circula gratuit, pe baza carnetului de elev

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, luni, că, începând din toamnă, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev. Ce trebuie să conțină acest document?

Elevii pot circula gratuit, pe baza carnetului de elev

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, luni, că se va deconta transportul elevilor. Urmează să fie luate măsuri, așa încât problema să fie rezolvată atât de termen scurt, cât și pe termen lung. Așadar, începând cu anul școlar 2020-2021, micuții vor circula gratuit, pe baza carnetului de elev vizat, după ce ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ în acest sens.

Elevii pot circula gratuit, pe baza carnetului de elev. Ce trebuie să conțină acest document
Elevii vor putea circula gratuit, din toamnă, pe baza carnetului de elev

„Astăzi, la sediul Ministerului, a avut loc întâlnirea de lucru convocată de Monica Anisie. Au răspuns invitaţiei domnul Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, domnul Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, însoţiţi de echipele tehnice, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa”, a anunțat MEC.

30 de zile până la elaborarea unei hotărâri

De asemenea, a fost convenit și faptul că, pe termen scurt, pentru a debloca situația decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea art.84 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificări și completări ulterioare. „Constituționale a României, care a statuat că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educației.

În termen de 30 de zile se va elabora o Hotărâre de Guvern care să abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport și să prevadă noi tarife maximale.

„Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea şcolară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ”, a precizat MEC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI