Compania aeriană care își obligă angajații să slăbească

Compania aeriană care își obligă angajații să slăbească

O companie aeriană din Pakistan a făcut un anunț neașteptat, prin care își obligă angajații să slăbească 15 kilograme pânâ la vară. În caz contrar, aceștia își vor pierde locul de muncă. Toți cei 1.800 de angajați urmează să fie cântăriţi în lunile următoare.

Această decizie vine după ce Pakistan International Airlines a primit mai multe plângeri din partea pasagerilor cu privire la greutatea personalului, care par a avea un aspect neîngrijit. Astfel, orice angajat care va avea peste 15 kg de la greutatea dorită, după 31 ianuarie, va fi lăsat la sol şi i se va face referire la Centrul Medical pentru o evaluare medicală şi tratament până când greutatea corporală va ajunge la standardul dorit, potrivit Mediafax.

„Nimeni nu ar vrea un personal neîngrijit la bord”, a spus Mashhood Tajwar, un purtător de cuvânt pentru companie. Acesta a mai spus și că iniţiativa are rolul de a îmbunătăţi aspectul şi sănătatea personalului. Mai mult, el a insistat că Pakistan International Airlines nu este singura companie cu astfel de cereri. În jur de 100 de persoane, sau 5% din totalul angajaţilor, ar trebui să scape de kilogramele în plus, conform lui Tajwar.

Angajaţii au timp până la 1 iulie să îşi schimbe greutatea, conform înştiinţării. Însă, nu este clar care este greutatea dorită, dar un purtător de cuvânt a afirmat că notificarea a reprezentat un simplu mod de a le reaminti angajaţilor că trebuie să fie slabi, dar şi apţi din punct de vedere fizic.

Cel puțin 5% din totalul angajaților, adică în jur de 100 de persoane, ar trebui să scape de kilogramele în plus. De acum la angajare, personalului îi este sugerat un grafic de greutate. Acesta le arată angajaţilor că femeile care au o înălţime de 170 cm trebuie să cântărească între 60 şi 67 kg. În 2015, un scenariu similar a avut loc în ţara vecină, India, când un număr şocant de 130 de însoţitori de zbor au fost scoşi de pe zboruri.

În Marea Britanie, Serviciul Naţional de Sănătate spune că un indice sănătos de masă corporală este între 18.5 şi 24.9. Regulamentele din Marea Britanie nu sunt foarte diferite. Într-un documentar, realizat de BBC în 2014, a fost dezvăluit că personalul companiei British Airways trebuie să arate impecabil mereu. Dacă rujul nu este purtat mereu, sau părul este neîngrijit, personalul poate suporta consecinţe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI