05 oct. 2022 | 20:50

„Comoara” nebănuită care a apărut în România după seceta din vară. Ce s-a descoperit cu „aurul negru”

Știri generale
„Comoara” nebănuită care a apărut în România după seceta din vară. Ce s-a descoperit cu „aurul negru”
„Comoara” nebănuită dezvăluită de secetă în România. Specialiștii vorbesc despre efecte incredibil de benefice pentru organism.

„Comoara” nebănuită dezvăluită de secetă în România. Temperaturile ridicate din sezonul de vară au secătuit o mulțime de ape. Este și cazul Lacului Techirghiol, care la mal este complet uscat. Există și un avantaj al acestui fenomen, potrivit specialiștilor din domeniu. „Aurul negru” devine din ce în ce mai bun în aceste circumstanțe.

„Comoara” nebănuită dezvăluită de secetă la Techirghiol

La malul Lacului Techirghiol, o fâșie largă de pământ este complet uscată din cauza temperaturilor ridicate. În urmă cu doar un an de zile, pontonul de 20 de metri era situat în apă. Acum, însă, se află integral pe uscat. În mijlocul pământului secat se află o barcă ce nu poate fi clintită din loc decât în condițiile unei ploi abundente.

Un medic de la Sanatoriul Balnear Techirghiol a oferit asigurări că „aurul negru”, așa cum a fost numit nămolul, nu se află în pericol. Din contră, calitatea acestuia este stimulată de condițiile de secetă.

„Nămolul este foarte bine protejat sub o înălţime de apă destul de mare. Nu ajunge până la depozitul de nămol nici radiaţia solară foarte multă, nici alte elemente meteorologice. Nu este în pericol zăcământul. Noi exploatăm acelaşi zăcământ de 125 de ani”, a spus medicul Olga Surdu de la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Specialiștii au explicat că seceta nu afectează calitatea nămolului de la Lacul Techirghiol, folosit de foarte mulți români în scopuri ce țin de sănătate. Cu cât nivelul apei este mai redus, cu atât salinitatea este mai ridicată. Acest aspect este unul pozitiv pentru pacienții care se deplasează în regiune pentru a efectua diverse tratamente.

Beneficiile uimitoare ale nămolului, după seceta din vară

La Lacul Techirghiol, nămolul este bogat în minerale. Acum, „aurul negru”, sulfuros prezintă mai multe beneficii pentru organismul uman. Impactul pe care proprietățile unice ale tratamentului le au asupra corpului sunt uriașe.

„Techirghiol se concentrează în săruri, ceea ce e bine. Toată substanţa organică formată pe timpul verii este mineralizată de vietăţile specifice. Concentraţia de săruri poate urca la 90 de grame la litru. Este foarte mult, aproape de trei ori cât Oceanul Planetar”, a declarat doctorul în Științe Adrian Bîlbă, potrivit Observator.

Nămolul de la Techirghiol poate ajuta la tratarea mai multor afecțiuni de sănătate. Printre acestea se numără artroze, spondiloze, poliartrită reumatoidă, artropatie psoriazică, nevralgii, hemiplegii, scleroză, sterilitate, dermatoze, insuficiență circulatorie etc.

Există, însă, și cazuri în care un astfel de tratament nu este recomandat. Cel mai des, împachetarea cu nămol nu este recomandată în cazul persoanelor care suferă de astm, diabet, ulcer, cancer, hepatită și alte boli renale sau de inimă ce au atins un nivel de severitate ridicat.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro