Comoara găsită de un bărbat într-o canapea luată de la un târg de vechituri. Avea un compartiment secret

Comoara găsită de un bărbat într-o canapea luată de la un târg de vechituri. Avea un compartiment secret
Un austriac a descoperit o comoară într-o canapea

Angajații poliției dintr-un oraș austriac au rămas uimiți când un bărbat s-a prezentat cu o descoperire deosebită. Bărbatul din Neunkirchen a descoperit în canapeaua sa un lingou de aur în valoare de aproximativ 51.700 de euro. Bărbatul cumpărase o canapea de la un târg de vechituri, iar lingoul de aur era ascuns într-un sertar.

Un austriac a descoperit o comoară într-o canapea

Conform poliției locale, bărbatul s-a prezentat la secția de poliție din orașul austriac Neunkirchen cu un obiect, de un kilogram, care se afla într-o cutie de conserve. Când au inspectat cutia au rămas surprinși să descopere că de fapt era vorba de un lingou de aur.

Evenimentul a fost confirmat miercuri de inspectorul-șef Klaus Degen de la Comandamentul de Poliție al orașului Neunkirchen într-un raport.

„După achiziția unei canapele vechi, la un târg, bărbatul din Neunkirchen a găsit lingoul de aur într-un sertar al mobilierului. Bărbatul cumpărase mobila de la un târg de vechituri din casă.

Când a vrut să curețe canapeaua, ceva mai târziu, a găsit un sac în care era ascunsă o cutie de conserve, în care era ținut lingoul de aur”, a declarat comandantul poliției orașului, Klaus Degen, descriind descoperirea neobișnuită.

Potrivit Münze Österreich AG, lingoul de aur  valora aproximativ 51.700 de euro. Cu toate acestea, găsitorul nu a decis să se îmbogățească, după ce a cumpărat canapeaua de la un târg de vechituri din casă.

Canapeaua de aur a aprținut unei doamne, decedate recent, iar rudele acesteia au decis să vândă mobila. „Deoarece certificatul lipsește, este dificil sau chiar imposibil să transformi fondul în numerar prin intermediul băncii.„, mai spune comandantul poliţiei.

Piesa se află în prezent în custodie. Structura de proprietate trebuie clarificată în prezent înainte de a se putea lua măsuri suplimentare„, a declarat Degen. Piața de vechituri a fost organizată în cadrul unei succesiuni după moartea femeii din orașul austriac. Potrivit comandantului Degen, lingoul de aur a fost inclus acum în succesiune de către notar.

Comori descoperite accidental

Păstrând proporțiile, în urmă cu doi ani, mai exact în luna septembrie, o familie descoperea într-o casă recent cumpărată o adevărată comoară veche de aproape 800 de ani. Cuplul din localitatea Plozevet, localitate aflată la vest de Quimper, Franța, a descoperit în incinta casei nu mai puțin de 239 de monede din aur , datate din epoca regilor francezi Ludovic al XIII-lea şi Ludovic al XIV-lea.

Descoperirea avea să fie făcută de cei antamați pentru renovarea unui zid de susținere a conacului, monedele fiind ascunse în spatele acestui zid. După descoperirea lor, monedele au fost predate către autorități, iar proprietarul conacului declara:

„Cutia era încastrată în zid, fixată între pietre. După câteva zile, meşteşugarii  au găsit deasupra unei bârne o traistă cu un al doilea lot de monede,”a declarat Francois Mion, proprietarul conacului, în vârstă de 63 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI