Comoara din adâncurile României de care puţini au habar. Nicăieri în lume nu mai există aşa ceva, e un mister

Comoara din adâncurile României de care puţini au habar. Nicăieri în lume nu mai există aşa ceva, e un mister
Ce comoara se afla in muntii Bucegi

S-a aflat care este comoara din adâncurile României de care puţini dintre români au habar. Nicăieri în lume nu mai există aşa ceva, astfel că este un mister total. Specialiștii au făcut cercetări și au ajuns la concluzia că este ceva magic. Toate amănuntele interesante, în articolul de mai jos.

Acesta este locul magic din România. Este situat în munții Bucegi

Acest loc magic este situat în munții Bucegi, între Lacurile Bolboci și Scropoasa. Locul este unul ferit de ochii lumii, pitoresc, situat la altitudinea de 1.300 de metri și se numește 7 Izvoare. Munţii Bucegi se întind pe o suprafaţă de 300 de kilometri, pătraţi între Valea Prahovei şi Valea Ialomiţei, pe cuprinsul a trei judeţe, Braşov, Prahova şi Dâmboviţa.

Splendoarea munților Bucegi şi formele ciudate sculptate de natură au aprins imaginaţia oamenilor din vechi timpuri, însă uriaşul munte este învăluit şi astăzi într-o aură de legendă. Oamenii cred chiar în civilizaţii extraterestre ascunse în măruntaiele lui sau în semnele strămoşilor de pe crestele sale.

Apa din 7 izvoare – apa vie

Astfel, unul dintre miturile Bucegilor, poate cel mai disputat, este legat de apele care ţâşnesc din platoşa de piatră. Mai exact, este vorba de o cascadă misterioasă, căreia i se atribuie de către internauţi, pseudo-oameni de ştiinţă sau diverşi specialişti, calităţi magice. Aceasta ar fi apa vie.

În acest loc, ca nicăieri în altă parte, apele pure țâșnesc dintr-un lac subteran infinit, despre care se spune că nu a secat niciodată.

Cum se ajunge la Cascada 7 Izvoare

Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare din Munții Bucegi trebuie să plecați din Moroeni, județul Dâmbovița, pe drumul județean 714 și să o țineți tot înainte. După asta, se face un urcuș pe un teren accidentat, pe care trebuie să fiți foarte atenți. Locul va fi ușor de recunoscut, pentru că în apropierea lui cei care vor ajunge acolo vor putea să observe  o cabană care este folosită ca loc de captare a apei și îmbuteliere.

Informațiile desecretizate recent, arată că încă de pe timpul lui Nicolae Ceaușescu, Securitatea știa despre aceste izvoare, care au și fost analizate încă dinaintea conducerii sale, în perioada anilor 1930.

Apa de la 7 Izvoare are puteri vindecătoare

Izvoarele care ar avea cea mai pură apă de pe Planetă au un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, țâșnind la suprafață dintotdeauna. Conform specialiștilor, izvorul curge neîntrerupt de acum 2.000 de ani, a potolit setea multor generații, a vindecat bolnavi și l-ar fi răcorit pe însuși zeul dacilor Zamolxe.

Nu în ultimul rând, mulţi specialişti s-au ocupat de aceste ape, printre care Grigore Marinescu sau Gheorghe Murceanu, reputat geolog, dar şi consilier Ministerul Minelor, Petrolului şi Geologiei. Au fost desfăşurate ample studii în Bucegi, lucrând de altfel şi la studiul amplasamentului barajului Bolboci din apropierea celor 7 izvoare. Rezultatul a arătat că izvoarele din Bucegi au cea mai pură apă minerală din lume, fără azotiţi şi azotaţi.

Urmăriți Playtech.ro și pe