Comoara descoperită în România de un polițist din Olt: ”Zeiţa Fortuna şi toţi zeii norocului au fost cu mine”

Comoara descoperită în România de un polițist din Olt: ”Zeiţa Fortuna şi toţi zeii norocului au fost cu mine”
Comoara descoperită în România de un polițist

Un fost polițist a găsit un adevărat tezaut într-o comună din Olt. Obiectele vor fi predate mai întâi reprezentanților Direcției pentru Cultură.

Un fost polițist a găsit o comoară pe pământurile Oltului. Obiectele sunt parte din tezaurul României

Inspectoratul Județean de Poliție Olt (IPJ Olt) a anunțat că descoperirea obiectelor care pot reprezenta un adevărat tezaur, în proximitatea localității Radomirești, județul Olt, a fost făcută de un fost polițișt. Este vorba despre 68 de monede, susceptibile de a fi antice, care au fost găsite sâmbătă, 13 martie 2021, cu ajutorul unui detector de metale.

„68 de monede, susceptibile a fi antice, au fost descoperite de către un fost poliţist al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Rezervistul a sesizat telefonic poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa cu privire la descoperea făcută. Vestigiile arheologice au fost descoperite cu ajutorul unui detector de metale pe un teren din afara comunei Radomiresti, din judeţul Olt. Bărbatul este autorizat şi deţine legal detectorul de metale folosit“, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Este mândru de reușita sa: „Le-am scos la lumină! Mulțumesc, Doamne!”

Despre eveniment a vorbit chiar fostul om al legii, pe pagina de Facebook, mândru că pasiunea l-a adus în fața unei asemenea descoperiri. „Hobby Despre unul sau altul se spune că are o păsărică la cap, unii au mai multe, ba sunt şi cazuri despre care se spune că au un stol. Printre ei mă includ şi pe mine.

N-aş putea spune că am un stol dar trei se pot număra (apicultura, şahul şi detecţia de metale) Despre detecţia de metale vreau să vorbesc acesta fiindu-mi cel mai nou şi cu siguranţă cel mai puternic hobby. Azi, 13, zeiţa Fortuna şi toţi zeii norocului au fost cu mine. Nu mai puţin de 68 monede din argint am scos la lumină(sec.2 aCh.). Mulţumesc Doamne!“, a postat Paul Durcă pe contul său de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI