Combini bicarbonat de sodiu cu oțet? Ce greșeală majoră poți face, e timpul să te oprești

Combini bicarbonat de sodiu cu oțet? Ce greșeală majoră poți face, e timpul să te oprești
Ce se întâmplă, de fapt, în combinația dintre bicarbonat de sodiu și oțet? Nu trebuie să mai faci asta

Multe gospodine ‘sting’ bicarbonatul de sodiu cu oțet pentru diverse copturi. Cu toate că numeroase persoane știu de acest truc în bucătărie, nu este deloc unul bun. Ce greșeală majoră faci atunci când le amesteci pe cele două? Trebuie să ai o mai mare grijă la aceste ingrediente?

Ce se întâmplă, de fapt, în combinația dintre bicarbonat de sodiu și oțet?

Multe dintre gospodine și nu numai știu de acest truc în dreptul unor copturi făcute în casă. Majoritatea oamenilor care preferă să pregătească în casă aluaturi știu de la bunici că bicarbonatul de sodiu se ‘stinge’ cu oțet.

Cu toate astea, este o greșeală imensă făcută de noi toți. Acestea folosite separat au proprietăți de curățare utile, dar combinate sunt mult mai potrivite în experimentele științifice. Ele își atenuează reciproc puterea și practic te fac să adaugi multă apă în compoziție.

Este cu mult mai util, simplu și recomandat să te folosești de alte opțiuni din supermarket-uri precum drojdia uscată sau cea proaspătă ori chiar dacă ai răbdare poți să faci singur maiaua.

Cea din urmă necesită timp și multă răbdare pentru a crește, dar este o alegere potrivită și naturală pentru că astfel vei cunoaște în totalitate compusul de creștere pe care îl pui în prăjiturile tale sau în preparatele sărate care au nevoie de aluat.

  • Ustensile și condiții pentru prepararea ei:

-borcane din sticla (cel putin 1 l);
-o lingura din lemn;
-cantar electronic;
-apa, la 25 de grade Celsius;
-temperatura ambientala, intre 21-23 de grade Celsius;
-nu lasa maiaua la crescut aproape de o sursa de caldura, cum este aragazul pe care il folosesti frecvent la gatit.

Alte combinații nefericite: înălbitor și oțet

Combinația creează clor gazos și poate produce dureri de arsură și iritații. Au în compoziție acizi sau baze ce pot intra într-o reacție negativă. Ai mai jos o listă cu lucrurile pe care trebuie să le eviți în combinațiile pe care le-ai putea face acasă:

  • Înălbitor + substanțe de curățat cuptorul
  • Înălbitor + detergent de vase
  • Înălbitor + suc de lămâie
  • Înălbitor + soluție pentru geamuri
  • Înălbitor + substanțe de desfundat țevi
  • Înălbitor + substanțe de îndepărtat mucegaiul
  • Înălbitor + detartrant de toaletă
  • Înălbitor + dezinfectante în atomizor

Valori nutriționale:

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 0
Lipide totale 0 g
Lipide saturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 27.360 mg
Carbohidrați 0 g
Fibre alimentare 0 g
Zahăr 0 g
Proteine 0 g
Vitamina C 0 mg Calciu 0 mg
Fier 0 mg Vitamina D 0 IU
Vitamina B6 0 mg Vitamina B-12 0 µg
Magneziu 0 mg

  • Formulă: NaHCO₃
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI