Combinațiile alimentare fatale pentru stomacul tău. Ce nu trebuie să consumi, sub nicio formă!

Combinațiile alimentare fatale pentru stomacul tău. Ce nu trebuie să consumi, sub nicio formă!
Combinațiile alimentare fatale pentru stomacul tău. Ce nu trebuie să consumi, sub nicio formă!

Sunt combinații de alimente ce pot dăuna grav organismului chiar și pentru cei care nu au probleme speciale de sănătate sau dacă luate individual au efecte benefice. Află și tu care sunt alimentele periculoase în aceste combinații.

Combinațiile alimentare fatale pentru stomacul tău

După anii de copilărie, majoritatea adulților vor începe să aibă probleme cu digerarea produselor lactate. Dar dacă vei adăuga separat lămâie în lapte, vei observa că fermentează. Asta se întâmplă deoarece proteima din lapte numită cazeină formează un precipitat la contactul cu acidul citric din sucul de lămâie.

Procesul de fermentare are loc extrem de lent, dacă se adaugă suc de lămâie în laptele rece. Acesta este și motivul pentru care se poate consuma alimente ca înghețata cu lămâie. Dacă sucul de lămâie simplu ori produsele lactate vă cauzează probleme digestive nu trebuie să îl consumați în această combinație.

Nu combinați menta și băuturile carbogazoase

Amestecarea acestor două ingrediente poate crea o doză fatală de cianidă, însă dovezile ce sprijină această presupunere nu sunt prea solide. Pot apărea dureri abdominale, starea de greață sau de vomă, balonarea sau crampele.

Nu combinați fructele cu orice alt aliment

Fructele se digeră foarte repede, în timp ce alte alimente rămân în stomac mai mult timp. Dacă fructele se vor combina cu restul mesei, acestea vor fermenta în stomac. Este presupus că trebuie să mâncăm fructele simple tot timpul și să lăsăm câteva ore să treacă până la o altă masă, dar nu este decât un mit.

Peștele și produsele lactate

Multe persoane cred că dacă vor combina pește și produse lactate s-ar putea declanșa vitiligo, dar conexiunea cu mâncare nu este una justificată. De evitat însă această combinație, numai dacă vă cauzează probleme digestive.

Tofu și spanacul

Acest avertisment este legat de consumarea tofu și a spanacului împreună se referă la combinarea calciului din brânza de soia cu acidul oxalic din spanac, iar rezultatul preconizat este de calculii renali. Adevărul este însă că deși calciul și acidul oxalic se combină, mineralul este esențial pentru eliminarea oxalaților din organism. Însă nu se vor produce calculi renali, însă dacă ați avut deja pietre la rinichi, este posibil ca medicul să vă recomande să mâncați mai puține alimente care conțin acid oxalic. Chiar și așa, nu aveți de ce să evitați combinația specifică dintre tofu și spanac, deoarece doza de calciu va reduce riscul precipitării oxalaților. De asemenea, sumplimentele de calciu trebuie ocolite deoarece studiile de specialtate indică că exacerbează riscul de calculi renali.