Combinația periculoasă pe care o folosesc gospodinele când fac curat. Atenție mare! Nu mai amestecați aceste 2 substanțe
Care este combinația câștigătoare pentru gospodine atunci când fac ordine și curățenie? Nu trebuie să amesteci două substanțe! Multe dintre doamne fac asta fără să-și dea seama. La ce obicei trebuie să renunți?
Combinația periculoasă la care trebuie să renunți: ce produse nu trebuie să alături?
Există câteva combinații de produse pe care nu trebuie niciodată să le folosești. Acestea pot fi bune dacă le folosești singure, dar niciodată alăturate. Concret, este vorba despre oțet și clor. Acestea nu trebuie amestecate niciodată pentru că totul este foarte periculos, iar dacă le combini nu ai nici beneficii în plus la curățenie.
Un profesor de chimie american de la Universitatea Texas susține că a făcut amestecul acesta în propria locuință și nu este bun. Puține persoane sunt conștiente de pericolul la care se supun atunci când le amestecă. Reacția pe care o au ambele este neplăcută și nu are niciun aport în direcția curățeniei.
Clorul și oțetul sunt două substanțe extrem de utile, dar separat. Ambele ajută la dezinfectarea suprafețelor și îndepărtarea mizeriei, dar trebuie folosite diferit. Clorul se utilizează în special la baie, iar oțetul atunci când ai de curățat bijuterii.
Sfaturi utile
- sterge becurile – atunci cand faci o igienizarea generala, evident ca nu stergi praful ca de obicei, ci te ocupi si de locurile mai putin accesibile; curata lampadarele sau lustrele si nu uita sa stergi si becurile; astfel, ele vor proiecta mai bine lumina, iar sistemul tau de iluminat va fi mai eficient;
- verifica aerul conditionat – porneste aerul conditionat si vezi, in primul rand, daca functioneaza corect, dupa ce nu l-ai mai folosit de cateva luni; apoi, curata filtrele si asigura-te ca nu prezinta fisuri, deteriorari si ca unitatea care sta afara nu e plina de frunze sau insecte; daca observi ca ceva nu este in regula, apeleaza la serviciile unui specialist; un aparat de aer conditionat igienizat functioneaza mult mai eficient decat unul care este plin de praf si alte impuritati;
- schimba filtrele – dezumidificatoarele, umidificatoarele, purificatoarele, toate aceste dispozitive te ajuta sa mentii un nivel optim al umiditatii in casa si sa ai un aer proaspat in locuinta; totusi, pentru ca ele sa poata absorbi alergenii, praful sau microorganismele din aer si sa aiba efectul dorit asupra calitatii aerului, este important sa le schimbi filtrele periodic.
- sterge cablurile – sterge (dupa ce ai scos din priza) – prelungitoarele, cablurile de alimentare, triplurile, dar si cablurlle de internet. Aproape sigur, ai in casa o zona unde se intalneste un manunchi de cabluri. Desfasoara-le pe toata lungimea lor si sterge-le temeinic. (Sursa: alecoair.ro)