Combinația care îți face părul să arate ca în reclamele de la TV. Nu vei mai renunța la acest produs

de: Năstase Mirabela
22 04. 2022

Ce combinație îți face părul să arate ca în reclamele de la TV. Nu vei mai renunța la acest produs. Tratamentele naturale pentru păr făcute acasă sunt ieftine și ușor de folosit, motiv pentru care se apelează la acestea când părul are nevoie de îngrijire. Iată un remediu eficient pentru repararea părului uscat și deteriorat.

Ce combinație îți face părul să arate ca în reclamele de la TV

Un astfel de remediu natural este apa de orez, folosită din cele mai vechi timpuri de femeile din Asia, mai ales de cele din Japonia. Ca să-ți prepari această apa de orez, ai nevoie numai de două ingrediente: apă și orez. Beneficiile acestei ape sunt extraordinare, având capacitatea de a repara părul degradat și de a-i reda strălucirea.

Orezul este una dintre cerealele de bază în alimentația oamenilor de mii de ani. Orezul conține folat, un tip de vitamina B, minerale ca zinc și magneziu, fiind o sursă de nutrienți esențiali. Apa de orez este bogată în amidon, iar substanța acoperă firul de păr cu un strat protector și acționează ca o proteină, iar repararea părului uscat și deteriorat va fi posibilă.

Deoarece apa de orez acționează ca un tratament cu proteine pentru păr, ar trebui să o folosești la fel de des precum folosești măștile și produsele cu proteine pentru îngrijirea părului. Părul vopsit, îndreptat permanent, coafat des cu aparate de styling și părul degradat au de regulă nevoie de tratament cu apa de orez.

Trebuie doar să aplici apa de orez pe părul uscat și să o lași să acționeze vreme de 20 de minute, după care să clătești părul. Acest tratament natural se poate folosi de două sau de trei ori pe săptămână. Se aplică un balsam de fiecare dată când se folosește apa de orez pentru a hidrata intens părul. Apa de orez se poate păstra în frigider vreme de o săptămână.

Apa de orez este benefică și pentru ten

Apa de orez are beneficii nu doar pentru păr, ci și pentru ten. Aceasta se poate folosi ca un tonic natural sau ca o apă micelară. Spre exemplu, după preparare, poți să torni apa de orez într-o sticlă cu pulverizator și să te stropești pe față cu ea sau, mai simplu, poți pune apa de orez pe o dischetă demachiantă de bumbac și să o aplici pe față. Apa de orez mai poate fi folosită pentru ten și sub formă de cuburi de gheață.