Codul ”rutier” al Deltei Dunării. Ce poți păți dacă depășești viteza legală cu barca acolo

Codul ”rutier” al Deltei Dunării. Ce poți păți dacă depășești viteza legală cu barca acolo
Ce se întâmplă dacă depășești viteza legală cu barca în Delta Dunării? Sursa Foto: facebook.com ARBDD

Autoritățile au adus la cunoștință cetățenilor care sunt regulile stricte dacă vin să viziteze Delta Dunării. Ce poți să pățești dacă depășești viteza legală cu barca? Iată drepturile și obligațiile fiecărui om.

Delta Dunării: ce poți să pățești dacă depășești viteza legală cu barca?

Cei care vizitează sau tranzitează Delta Dunării trebuie să știe care sunt regulile de deblasare și viteza permisă a ambarcațiunilor în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Inspectorii ecologici din cadrul comisariatelor regionale de control au verificat un număr de 62 de ambarcațiuni care se aflau pe teritoriul Rezervației.

Concret, pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate în urmă 42 de sancțiuni dintre care 21 de mustrări pentru nerespecatrea vitezei de deplasare, 10 mustrări pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii și 11 mustrări pentru lipsa actelor de reglementare a activității desfășurate.

Pe site-ul oficial ARBDD se subliniază faptul că monitorizarea vitezei de deplasare a ambarcațiunilor este permanentă în perimetrul menționat.  În ziua precedentă au fost indicate un total de 77 de sancțiuni pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone protejate, activități de transport persoane fără acte sau fără respectarea regulilor de circulație sau staționare a vehiculelor:

„În cadrul acțiunilor de monitorizare și control au fost identificate și aplicate, potrivit legii, 77 de sancțiuni pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone strict protejate, activități de transport persoane fără acte de reglementare sau fără respectarea acestora, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, diguri și faleze (52 amenzi contravenționale în valoare de 52.500 lei și 25 avertismente)”, mai arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

  • Ce trebuie să știe turiștii?

-Turiştii individuali trebuie să scoată din Rezervaţie toate ambalajele de plastic, hârtie, metal sau sticlă care au conţinut propriile alimente.
-Este interzis accesul turiştilor în coloniile de păsări, conturbarea cuiburilor solitare şi a puilor.
-ARBDD recomandă folosirea turnurilor de observare a păsărilor.
-Este interzisă tăierea copacilor şi culegerea plantelor de orice fel. Camparea este permisă în zonele aprobate în acest scop.
-Folosiţi doar traseele turistice aprobate de ARBDD.

Anunț ARBDD

  • În cursul acestui sfârșit de săptămână, inspectorii ecologi din cadrul comisariatelor regionale de control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au verificat un număr de 62 de ambarcațiuni ce își desfășurau activitatea pe teritoriul Rezervației. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 42 de sancțiuni: 21 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei de deplasare prevăzută de lege, 10 sancțiuni pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii și 11 sancțiuni pentru lipsa actelor de reglementare a activității desfășurate.
  • Acțiunile pentru controlul ambarcațiunilor de transport turiști au fost efectuate și cu sprijinul Poliției de Frontieră Sulina.
  • În cadrul acțiunilor de monitorizare și control, în aceeași perioadă au fost identificate și sancționate potrivit legii 22 de cazuri de campare și acces neautorizat (11 amenzi contravenționale și 11 avertismente).
  • Mai multe informații privind accesul și desfășurarea activităților in RBDD sunt disponibile pe: www.ddbra.ro
Urmăriți Playtech.ro și pe