21 iul. 2021 | 13:11

Codul ”rutier” al Deltei Dunării. Ce poți păți dacă depășești viteza legală cu barca acolo

Diverse
Codul ”rutier” al Deltei Dunării. Ce poți păți dacă depășești viteza legală cu barca acolo
Ce se întâmplă dacă depășești viteza legală cu barca în Delta Dunării? Sursa Foto: facebook.com ARBDD

Autoritățile au adus la cunoștință cetățenilor care sunt regulile stricte dacă vin să viziteze Delta Dunării. Ce poți să pățești dacă depășești viteza legală cu barca? Iată drepturile și obligațiile fiecărui om.

Delta Dunării: ce poți să pățești dacă depășești viteza legală cu barca?

Cei care vizitează sau tranzitează Delta Dunării trebuie să știe care sunt regulile de deblasare și viteza permisă a ambarcațiunilor în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Inspectorii ecologici din cadrul comisariatelor regionale de control au verificat un număr de 62 de ambarcațiuni care se aflau pe teritoriul Rezervației.

Concret, pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate în urmă 42 de sancțiuni dintre care 21 de mustrări pentru nerespecatrea vitezei de deplasare, 10 mustrări pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii și 11 mustrări pentru lipsa actelor de reglementare a activității desfășurate.

Pe site-ul oficial ARBDD se subliniază faptul că monitorizarea vitezei de deplasare a ambarcațiunilor este permanentă în perimetrul menționat.  În ziua precedentă au fost indicate un total de 77 de sancțiuni pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone protejate, activități de transport persoane fără acte sau fără respectarea regulilor de circulație sau staționare a vehiculelor:

„În cadrul acțiunilor de monitorizare și control au fost identificate și aplicate, potrivit legii, 77 de sancțiuni pentru cazuri de campare, acces nepermis în zone strict protejate, activități de transport persoane fără acte de reglementare sau fără respectarea acestora, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, diguri și faleze (52 amenzi contravenționale în valoare de 52.500 lei și 25 avertismente)”, mai arată Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

  • Ce trebuie să știe turiștii?

-Turiştii individuali trebuie să scoată din Rezervaţie toate ambalajele de plastic, hârtie, metal sau sticlă care au conţinut propriile alimente.
-Este interzis accesul turiştilor în coloniile de păsări, conturbarea cuiburilor solitare şi a puilor.
-ARBDD recomandă folosirea turnurilor de observare a păsărilor.
-Este interzisă tăierea copacilor şi culegerea plantelor de orice fel. Camparea este permisă în zonele aprobate în acest scop.
-Folosiţi doar traseele turistice aprobate de ARBDD.

Anunț ARBDD

  • În cursul acestui sfârșit de săptămână, inspectorii ecologi din cadrul comisariatelor regionale de control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au verificat un număr de 62 de ambarcațiuni ce își desfășurau activitatea pe teritoriul Rezervației. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 42 de sancțiuni: 21 de sancțiuni pentru nerespectarea vitezei de deplasare prevăzută de lege, 10 sancțiuni pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii și 11 sancțiuni pentru lipsa actelor de reglementare a activității desfășurate.
  • Acțiunile pentru controlul ambarcațiunilor de transport turiști au fost efectuate și cu sprijinul Poliției de Frontieră Sulina.
  • În cadrul acțiunilor de monitorizare și control, în aceeași perioadă au fost identificate și sancționate potrivit legii 22 de cazuri de campare și acces neautorizat (11 amenzi contravenționale și 11 avertismente).
  • Mai multe informații privind accesul și desfășurarea activităților in RBDD sunt disponibile pe: www.ddbra.ro
Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Vladimir Lipaev, ambasadorul Rusiei la București, găsit inconștient
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
ITP 2025. Obligatoriu pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Revelionul cel neBUN 2025. Cei mai iubiți artiști au adus zece dueluri de nota zece! Ilona și Ristei, show la superlativ
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro