Codin Maticiuc are covid-19. Mesajul lui a șocat fanii: ”Noroc este ca am prins varianta de bogați”

Codin Maticiuc are covid-19. Mesajul lui a șocat fanii: ”Noroc este ca am prins varianta de bogați”
Codin Maticiuc are covid-19. Mesajul lui a șocat fanii: ”Noroc este ca am prins varianta de bogați”

Nonconformistul Codin Maticiuc, unul dintre juraţii concursului ”Masked Singer România”, de la PRO TV, infectat recent cu COVID- 19, susține că nu e de acord cu recentele măsuri luate de autorităţi în vederea limitării efectelor actualei pandemii. El a postat luni, 2 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, un punct de vedere personal asupra acestei situații.

Codin Maticiuc are OVID-19. Mesajul său i-a șocat pe fani

În textul cu pricina, Codin a menționat că forma de COVID-19 de care tocmai s-a infectat este una uşoară: ”Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care Covid-19, a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră”.Nu mi-a cerut nimeni părerea, poate nu vă interesează, dar eu mi-o exprim oricum. În primul rând acest virus există. Există, dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil decât s-a crezut la început. Că a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. TOTUȘI, el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia să ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai să le discutăm‘‘, îşi începe Codin seria provocărilor.

”E normal să avem grijă și să mai apăsăm câte o frână pentru a fi siguri că avem locuri la ATI. Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred că toți cei care ştiu că pământul e rotund suntem de-acord‘‘, adaugă el care se grăbeşte apoi să realizez un ‘‘inventar‘‘ al deciziilor bune şi proaste, în opinia sa.

Părerea lui Codin Maticiuc după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus
Părerea lui Codin Maticiuc după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus

Cu ce nu e de acord și care sunt exagerările vremii?

‘‘Cu ce nu sunt de-acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de-acord să port masca în aer liber, când mă plimb şi sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o să mi-o pun de îndată singur. Cred că oamenii în vârstă și cei cu comorbidităţi știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți. Cu ce nu mai sunt de-acord? Cu măsurile neegale, cu legile cu dublu-standard. De ce nu funcționează restaurantele, chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50%, dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr? Da, vorbesc de cursele spre Istanbul deexemplu unde nu e nevoie de test Covid înainte. De ce poți să ieși la o terasă, în aer liber, și nu poți merge pe Arena Națională, tot în aer liber, unde e posibilă orice distanțare imaginabila? Suntem noi mai catolici decât Papa? Fie. Suntem. Ce nu înțeleg este de unde a apărut această grijă a autorităților pentru sănătate? Sau de când? S-au împlinit de curând 5 ani de la Colectiv și peste 30 de ani la revoluție. Spitalele noastre sunt groaznice. Rezervele nu au băi, infecțiile nosocomiale sunt la ele acasă. UK? Franța? Sa închidă țara căci coronavirus este problema lor unică în sistemul sanitar. Noi de ce nu arătăm dezinteresul obișnuit pentru bolnavi de data asta? Să înțeleg că s-a trezit Guvernul și cum câștigăm lupta cu covidul se apucă de spitale?‘‘
Codin Maticiuc (Sursa: faebook.com)

 Maticiuc, exemplu de bunătate

Codin Maticiuc a dat exemplu statului renovând secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul Fundeni. Vedeta este lăudată de internauți pentru gestul impresionant făcut pentru cei în nevoie. A fost un bărbat de bani gata, dar viața lui s-a schimbat extrem de tare. Acesta a început să fie atent la nevoile altora și să încerce să ofere speranță celor care au avut parte de o soartă grea.

“De început, am început pe 5 septembrie. Când am venit cu muncitorii, încă nu fuseseră mutaţi pacienţii. A, aţi venit? Păi, staţi aşa”, povesteşte improbabilul şef de şantier.  În opinia sa, ”i-ar plăcea” să vadă mai mult curaj şi deschidere la guvernanții noștri: ‘‘Să văd cum se întreabă ;cum să facem să meargă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI