Cod Rutier. Ce amendă riscă șoferii care lipesc cruciulițe și alte obiecte pe parbrizul mașinii

Cod Rutier. Ce amendă riscă șoferii care lipesc cruciulițe și alte obiecte pe parbrizul mașinii
Cod Rutier: Ce amendă riscă șoferii care își lipesc cruciulițe pe parbriz?

Amenzi imense pentru șoferii care își lipesc diverse cruciulițe sau au alte lucruri lipite pe parbrizul autoheviculului pe care îl conduc. Câte puncte de amendă se oferă pentru accesoriile de care conducătorii auto nu vor să se dezlipească?

Cod Rutier. Ce riscă șoferii care lipesc cruciulițe pe parbrizul mașinii?

Șoferii au parte de alte restricții! Conducătorii auto ar trebui să aibă parbrizul limitat, nu plin de diverse obciecte care să le facă vizibiltatea una mai „subțire”. Este interzis să folosești folii neomologate, cruciulițe, icoane, jucării sau CD-uri „antiradar”. În caz contrar, sancțiunile sunt drastice. Șoferii au din ce în ce mai des obiceiul să-și încarce parbrizul cu o mulțime de cruciulițe. Numai la începutul anului, în Capitală, șase șoferi au fost amendați pentru săvârșirea acestei contravenții cu amenzi de până la 2.900 de lei.

Alți 275 au fost suprinși cu folii neomologate. Un calcul simplu arată că, în condițiile în care clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea amenzii cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, acesta având valoarea de 145 de lei, pentru lipirea cruciulițelor pe parbriz putem plăti și 2.900 de lei, mai exact…între 1.305 de lei și 2.900 de lei. De asemenea, pierzând și 20 de puncte amendă. Potrivit articolului 148 din Codul rutier, aceleași amenzi pot primi și șoferii care folosesc „instalaţii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic”.

Ce amenzi riști dacă ai lipite cruciulițe pe parbriz?
Ce amenzi riști dacă ai lipite cruciulițe pe parbriz? Șoferii au din ce în ce mai multe restricții

Ce arată Codul Rutier?

„Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă: Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”
Art. 102, alin. 36 din Codul Rutier

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI