Cod Rutier 2021. Amendă de 2.900 de lei pentru toți șoferii care comit această greșeală

Vești proaste pentru șoferii români. Potrivit noului Cod Rutier 2021, anumite categorii de șoferi riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă ce scrie în lege. Iată ce greșeală te-ar putea lăsa rapid fără 2.900 de lei în portofel.

Cod Rutier 2021. Ce șoferi riscă amenzi de 2.900 de lei

Odată cu instalarea primăverii, se reiau și lucrările agricole la câmp. Așadar, vom începe să vedem tot mai des pe drumurile publice utilajele agricole specifice, dar și vehicule cu tracțiune animală. Șoferii acestor tipuri de utilaje trebuie să știe că noul Cod rutier 2021 prevede amenzi usturătoare pentru cei care ies pe drumurile publice cu roți murdare de noroi. Pământul lăsat pe carosabil poate cauza împotmolirea autovehiculelor sau, chiar mai grav, accidente.

Așadar, din punct de vedere legal, noul Cod Rutier 2021 interzice intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi. Potrivit legislației în vigoare, conducătorii acestor tipuri de utilaje care se abat de la aceste reguli riscă o amendă de la 1.305 lei la 2.900 lei, adică de la 9 la 20 de puncte.

„Pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie norori ce se depune pe partea carosabilă, ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației constituie contravenție și se pedepsește cu amenda de la 9 la 20 de puncte”, se arată în noul Cod Rutier 2021 la art. 102 alin. 26.

Primăriile trebuie să informeze cetățenii în acest sens

Odată cu începea muncilor de câmp, primăriile sunt obligate să transmită tuturor posesorilor de utilaje agricole informări referitoare la respectarea pevederilor legale. Astfel, aceștia sunt rugați să își curețe tot timpul roțile de noroi, înainte de a intra pe drumurile publice cu utilajele agricole. În anii trecuți, au fost raportate mai multe astfel de situații în țară, atât pe drumurile naționale și județene cât și pe cele europene. Șoferii s-au plâns de faptul că șoseaua este prea alunecoasă, iar noroiul de pe carosabil poate provoca oricând derapări. Polițiștii au intervenit, amendând șoferii utilajelor și oblingându-i să spele cauciucurile înainte de intrarea pe drumurile publice.

„Vă rugăm să aveți grijă la noroiul care se depune pe drumuri de către utilajele agricole. Proprietarii de utilaje să își curețe roțile de noroi pentru a nu distruge munca noastră. Să ne putem bucura toți locuitorii comunei Frata de realizările noastre. Vă rugăm să luați atitudine împotriva celor care nu vor să ne respecte munca, să ne aduceți la cunoștință pe cei cărora nu le pasă că distrug bunurile locuitorilor comunei Frata”, se arată în mesajul transmis de primăria Frata, din județul Cluj-Napoca, către posesorii utilajelor agricole din localitate, potrivit agrointel.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI