Cod rutier 2020. Amendă uriașă dacă faci asta în trafic atunci când te enervezi

Cod rutier 2020. Amendă uriașă dacă faci asta în trafic atunci când te enervezi
Cod rutier 2020. Amendă uriașă dacă faci asta în trafic atunci când te enervezi

Conform unui proiect de lege care urmărește modificarea Codului Rutier, șoferii nervoși în trafic ar putea primi o amendă uriașă sau chiar s-ar putea alege cu suspendarea permisului de conducere.

Poți primi o amendă uriașă dacă faci asta când ești nervos în trafic

Șoferii nervoși în trafic, care folosesc excesiv și nejustificat claxonul pot fi sancționați, conform unui proiect de lege. Actul normativ propune ca dispozitivele de avertizare sonoră să fie folosite de la minim 25 de metri față de cei cărora li se adresează.

Proiectul de modificare a Codului Rutier le impune șoferilor să folosească mijloacele de avertizare sonoră doar atât cât este necesar cel căruia i se adresează să perceapă avertismentul, fără a-l determina să execute manevre care pot pune în pericol siguranța traficului.

Șoferii nu agreează propunerea

Deoarece nu există instrumente de măsurare care să determine în mod obiectiv dacă un șofer a folosit semnalul sonor în mod abuziv, șoferi nu agreează acestă propunere. La latitudinea polițiștilor rămâne stabilirea acestui lucru, astfel încât sancționarea celor care vor încălca legea va fi una dificilă.

Numeroase modificări a suferit deja Codul Rutier, find stabilite noi reguli pentru obținerea permisului auto și reînnoirea  acestuia. Astfel de la 1 iulie nu mai pot participa la examenul pentru obținerea permisului de conducere decât absolvenții a minim zece clase. Această regulă la cea privind limita de vârstă, de minim 18 ani.

Bărbat aplecat la geamul unei mașini de poliție
Polițist rutier cu mâna întinsă în trafic

Alte modificări în Codul Rutier

O altă modificare stabilește că, pentru reînnoirea permisului, persoanele în vârstă sunt obligate să meargă mai des la medic pentru controlul periodic al stării de sănătate. Baremurile pentru evaluarea medicală și psihologică vor fi actualizate periodic, în așa fel încât să se reducă până la eliminare posibilitatea de a obține fraudulos aceste motive.

Proba practică în vederea obținerii permisului de conducere vor fi supravegheate video, astfel încât să nu mai fie dubii cu privire la modul în care un cursant a obținut permisul de conducere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI