Cod Rutier 2019. Greșeala banală pentru care șoferii plătesc scump. Amenzi usturătoare pentru cei care își pierd cumpătul în trafic

Cod Rutier 2019. Greșeala fatală a șoferilor. De ce iau amenzi pentru ceva atât de banal:

Șoferii trebuie să fie foarte atenți! Din ce în ce mai mulți șoferi sunt amendați din cauza unui lucru foarte banal. Iată ce arată proiectul de lege care vizează modificarea proiectului care mărește amenzile pentru acțiunea care le-a scos bani grei din buzunare șoferilor!

Cod Rutier 2019. Greșeala banală pentru care șoferii primesc amenzi pe bandă rulantă

Dacă obișnuiești să-ți pierzi cumpătul în trafic, ar trebui să iei în cosiderare faptul că vei fi nevoit să primești o amendă bine meritată. În anul 2018, senatorii au validat un proiect de lege prin care au mărit amenzile pentru tulburarea ordinii publice.

Proiectul a fost modificat de atunci, iar amenzile au crescut considerabil. Șoferii care sunt obișnuiți să-și arate furia, ar trebui să se pondereze, pentru că ar putea să plătească scump pentru aceste gesturi. Mustrările de la oemnii legii sunt cuprinse între 400 și 1.200 de lei.

Cod Rutier 2019. Greșeala banală pentru care șoferii sunt amendați scump
Cod Rutier 2019. Greșeala banală pentru care șoferii sunt amendați scump

Ce amendă primești dacă nu ai anvelope?

„Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi…cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă. Clienţii trebuie să fie foarte atenţi la etichetă. Aici avem aderenţa, consumul şi numărul de decibeli. Dimensiunea este foarte importantă pentru o maşină. O găsim în cartea tehnică a maşinii sau pe stâlp. Şi un lucru foarte important trebuie să aibă M+S şi fulgul. Asta e specificul anvelopelor de iarnă. Uzura, avem aici inscripţia, limitatorul din interiorul anvelopei. Când a ajuns aici, anvelopa nu mai este bună. Când depăşeşte 3,6 mm, anvelopa trebuie schimbată. ”
Poliția Română

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI