Cod roșu în România! Prognoza meteo în țară: furtuni și inundații

Cod roșu în România! Prognoza meteo în țară: furtuni și inundații
Cod roșu în România! Vin furtuni și alte inundații

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă avertizare pentru români. Nu scăpăm de vremea rea! Ne așteaptă furtuni și alte inundații.

Avertizare ANM: Cod roșu în România!

Meteorologii au emis o nouă avertizare în cursul zilei de vineri. Acesta indică faptul că mai multe zone din județul Hunedoarea vor fi afectate de vremea rea până la orele 11:00, iar până la orele 12:00 județul se află sub Cod roșu de inundații. Mai exact, este vorba despre: Vulcan, Lupeni, Uricnai, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Baru, Sălașu de SUs, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, General Berthelot. În zonele precizate, se vor semnala averse ce vor cumula 20-30 de l/mp, după ce în ultimele 6 ore s-au acumulat cantități de 40-60 de l/mp. De asemenea, la ora 6:30, localitățile: Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi și Câmpul lui Neag au primit o avertizare RO-Alert de inundații puternice, oamenii fiind sfătuiți de către ISU Hunedoara să-și ia măsuri de precauție, dar și să se pregătească să fie evacuați.

  • Vremea în București pentru azi
    Pentru București, meteorologii indică maxima de 29 de grade Celsius, alături de un cer mai mult cu soare decât nori. Vânturi vin din zona de est a României cu 9 km/h și cu rafale de 17 km/h. Mminima serii este de daor 16 grade Celsius, alături de un cer senin. Vânturi vin din zona de est-sud-est cu 7 km/h și cu rafale de 15 km/h.
Prognoza pentru București pentru azi, 26 iunie
Prognoza pentru București pentru azi, 26 iunie

Anunțul meteorologilor

„Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00 Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Zone afectate: conform textului și hărții În județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.”
Administrația Națională de Meteorologie

După revărsarea râului Jiul de Vest, mai multe gospodării și drumuri au fost inundate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI