Cod galben în România. Fenomene extreme până la noapte, care sunt județele vizate

Cod galben în România. Fenomene extreme până la noapte, care sunt județele vizate
Unde vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii

O nouă avertizare meteo din partea ANM. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza pentru următoarele ore. Sunt anunțate fenomene extreme până la noapte! Potrivit specialiștilor români, vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. Sunt vizate de Cod Galben peste 25 de județe, Capitala și litoralul Mării Negre.

Alertă ANM de Cod galben

Vremea s-a răcit în mai multe zone ale României, după ce a plouat considerabil duminică seară. Turiștii care doreau să se distreze sau să se relaxeze la malul Mării Negre, în vacanța prelungită de Sfânta Maria, au parte de multe precipitații. ANM susține că vin alte ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii.

Zonele vizate de fenomene meteo extreme

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben pentru 15 august, până la ora 22:00, când se aşteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată și precipitații însemnate cantitativ. Care sunt zonele vizate – vezi HARTA în galerie.

„La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe arii restrânse – 50…70 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est”, au explicat meteorologii ANM.

Harta județelor, prezentată de meteorologi

ANM a dezvăluit județele vizate de fenomene meteo extreme. Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Argeș, Bacău, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Neamț, Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita și București sunt doar câteva dintre zonele aflate sub Cod galben.

Cum va fi vremea marți, 16 august 2022

Nici pentru marți, 16 august 2022, meteorologii nu au vești bune. În cea mai mare parte a țării, vremea se va menține instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane şi submontane, în centrul României, local în nord, în est și în sud-est și izolat în rest. Va ploua destul de mult pe arii restrânse. Disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice, iar valorile termice se vor încadra între 24 și 34 de grade Celsius.

Mâine, vremea va deveni călduroasă în București, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade şi disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări scurte și este posibil să plouă. Vântul va sufla slab şi moderat, transmite ANM.

Urmăriți Playtech.ro și pe