Cod galben de vânt. Ce zonă din România va fi afectată de rafale puternice

Cod galben de vânt. Ce zonă din România va fi afectată de rafale puternice

ANM a publicat codul galben într-o zonă a țării. România de asemenea va fi afectată de rafale puternice și intensificări ale vântului. Ploile nu vor înceta nici ele să apară local și la izolat.

Ce zonă din România va fi afectată de rafale puternice

Meteorologii au pus în vigoare codul galben pentru rafale de vânt. În luna martie de pe data de 4 martie ora 11:00, se vor semnala intensificări ale vântului în județul Tulcea. Acesta va rămâne activ până la 14:00. Rafalele vor fi temporare, iar vântul va bate cu circa 55-65 km/h. În caz că apar fenomene mai periculoase, acestea se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Regiunile vestice și sud vestice vor avea cerul înnorat temporar, ploile își vor face apariția și ele în aceste zone. Se vor extinde apoi în regiunile centrale. Valorile termice vor avea o scădere ușoară față de ziua de ieri. Vremea se va menține totuși caldă, iar temperaturile mari vor domina la izolat.Se vor semnala descărcări electrice, în deosebit prin zonele deluroase și montane. Local, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp, la izolat 25-35 l/mp.

Cod galben de vânt. Ce zonă din România va fi afectată de rafale puternice
Cod galben de vânt. Ce zonă din România va fi afectată de rafale puternice

Cum este vremea la munte?

Ploile vor predomina la munte, în așa fel se va favoriza topirea stratului de zăpadă. În Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va apărea cu intensificări ce vor depăși 50-70 km/h. Pe crestele munților va ajunge la 80-90 de km/h. Temporar vântul va bate local în regiunile estice și sud-estice. În Banat și Crișana, maximele se încadrează între 7 și 8 grade Celsius. Muntenia și Sudul Moldovei vor atinge maxime de 20 de grade, totodată și în restul Dobrogei.

Baia Mare și Cluj-Napoca vor avea temperaturi de până la 14 grade. Pitești se arată cu maxime de 18 grade, iar Sibiu 17 grade. De astfel, Brașov ajunge la 16 grade, iar Oradea la 10 grade. Capitala țării va atinge joia asta maxima de 19 grade. Totodată joi se vor anunța averse în toată țara. Maximele de 16 grade se vor afla în Moldova, 9 în Maramureș și 10 în Crișana. Pentru Transilvania și Banat meteorologii au anunțat temperaturi de până la 11 grade. Oltenia are valorii de până la 12 grade, Muntenia de 17 și Dobrogea 18 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI