Dezastru ecologic în Maramureș. Ce suprafață a fost afectată de cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România. Reacția Gărzii de Mediu

Dezastru ecologic în Maramureș. Ce suprafață a fost afectată de cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România. Reacția Gărzii de Mediu
Dacă nu era poluarea excesivă, Glăman și acum era în funcție, bine-mersi sursa foto: facebook/ serghei mizil

Datele alarmante ale poluării în București produce victime colaterale, asta dacă e să excludem locuitorii bucureșteni, afectați și ei de aerul greu din Capitală. Viorel Glăman, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, a fost destituit din funcție, ieri. Într-o discuție telefonică la Digi 24, Glăman afirma senin că observase și el poluarea.

Glăman, poze dintre cârnați, făcând semnul victoriei

Pus la butoanele Gărzii de Mediu de PSD și menținut în funcție de PNL, Glăman s-a făcut  remarcat prin postările sale în situații cel puțin originale, pe pagina personală de Facebook, ba încălecat pe porc, ba printre cârnați, ba făcând semnul victoriei de pe malul mării, la bustul gol.

Mai mult decât atât, Glăman s-a făcut remarcat prin lipsa totală de acțiune împotriva marilor poluatori din București sau Ilfov.

Întrebat de Lucian Mândruță ce e acela un ecosistem, comisarul-șef al Gărzii de Mediu a admis senin că nu știe să răspundă. În acest context, decizia demiterii lui a venit mănușă, și pe fondul știrii, curemurătoare, că încă 100.000 de metri cubi, 340 de ha de pădure, au fost rase de pe fața pământului în Maramureș, la ocolul silvic Sighet, fără că instituția Gărzii de Mediu să aibă vreo reacție în acest caz.

Cât a fost în funcție, Viorel Glăman (foto centru, în stânga lui Mizil) nu a dat nicio o amendă marilor poluatori din Capitală și observă poluarea cum poate și el mai bine: empiric! sursa foto: facebook/ serghei mizil
Cât a fost în funcție, Viorel Glăman (foto centru, în stânga lui Mizil) nu a dat nicio amendă marilor poluatori din Capitală și observă poluarea cum poate și el mai bine: empiric! sursa foto: facebook/ serghei mizil

Cu cine merg mână-n mână tăietorii ilegali de lemne

Potrivit ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, prejudiciul provocat statului în tăierile ilegale de păduri se ridică la milioane de lei. Alexe suspicionează că tăietorii ilegali de pădure lucrează mână-n mână cu autoritățile și că, în această temă, e deschis la Parchet un dosar penal. Totodată, Costel Alexe promite pedepse majore pentru tăierile ilegale de pădure. „Mesajul meu e că îi vreau cu cătușe la mână pe toți cei care taie ilegal păduri„, a spus Alexe.

Pentru un înalt funcționar al statului, Glăman are un salariu extrem de mic – 3.700 de lei pe lună declarați în 2018. Despre casa în care locuiește cu soția sa, spune că e pe numele acesteia. În 2017, Glăman a contactat un credit de 110.000 de euro, bani pe care, la un salariu declarat atât de mic, n-ar fi putut să-i ia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI