11 mart. 2024 | 11:07

Cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente. Vremea se schimbă din nou, zonele în care iarna se întoarce în forţă

Vremea Meteo
Cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente. Vremea se schimbă din nou, zonele în care iarna se întoarce în forţă

Dacă recent vorbeam de cum va fi vremea în perioada următoare, conform ANM, astăzi, 11 martie, a fost emis un cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente. Meteorologii spun că vremea se schimbă din nou, precizând și zonele în care iarna se întoarce în forţă.

ANM a emis un cod galben de ninsori, viscol şi ploi abundente

În cursul acestei dimineți ANM anunță schimbarea vremii în sud-vestul țării și în zona Carpaților Meridionali, fiind vorba de „intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.”, dar și apariția precipitațiilor moderate din punct de vedere cantitativ în estul țării. Avertizarea de cod galben este valabilă până mâine dimineață:

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol.”, se arată în avertizarea de cod galben de astăzi.

Vezi și: Ciclonul polar care ajunge în România. Cât se va răci vremea: a făcut prăpăd deja în alte țări din Europa

Meteorologii anunță că vremea se schimbă din nou

În cea de a doua avertizare este vorba de cantități de precipitați, precum și de intensifcări ale vântului, avertizarea fiind estimată pentru perioada 12-13 martie.

„În intervalul menționat, vor fi precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.”, mai precziează ANM.

Află care sunt zonele în care iarna se întoarce în forţă

Schimbările bruște de vreme anunțate pentru aceste trei zile vin ca urmare a ciclonului mediteranean ce se află deasupra României, asta însemnând valori termice mai scăzute, precum și apariția precipitațiilor, mai ales în Banat, Crișana, și, așa cum menționam anterior, în zona Carpaților Meridionali și în zonele depresionale.

Vezi și: Prognoza meteo actualizată în România. ANM a anunțat că vremea se schimbă iar

Valorile termice din aceste zile de prognoză vor fi ceva mai scăzute pentru perioada din an în care ne aflăm, existând posibilitatea ca pe timpul nopții să ajungă la valori cu minus, iar pe timpul zilei să avem parte de cantități moderate de precipitații.

În restul teritoriului, în zonele neafectate de schimbările termice, temperaturile se vor menține în zona normală a lunii martie, așa cum anunța deja ANM în prognoza meteo pentru această lună.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro