22 iul. 2020 | 12:57

Coca Cola, lovitură devastatoare. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani

Diverse
Coca Cola, lovitură devastatoare. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani
Coca Cola, lovitură devastatoare. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani

Unul din cei mai mari giganți ai industriei de băuturi răcoritoare, la nivel mondial, a avut de suferit grav de pe urma actualei pandemii, specialiștii spunând că le va fi foarte greu să-și revină în perioada următoare.

Coca Cola, lovitură devastatoare dată de pandemie

Coca-Cola a suferit o scădere bruscă a vânzărilor trimestriale, cea mai puternică în ultimii 25 de ani, în contrast puternic cu performanțele rezistente ale rivalului său PepsiCo și ridicând întrebări cu privire la calitățile defensive ale companiei de băuturi.

Multinaționala americană a spus că va topi mărcile „zombie” ca parte a eforturilor de a-și proteja linia de jos după închiderea barurilor, a restaurantelor și a altor localuri care au împins vânzările din trimestrul al doilea către o scădere de 28% pe an la 7,2 miliarde de dolari. Valoarea bruscă din averile Coca-Cola contrastează cu rezultatele sale din perioada crizei financiare globale și a consecințelor sale, când compania a demonstrat că ar putea depăși recesiunea.

Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani

Veniturile la Coca-Cola, al cărui cel mai mare acționar este Berkshire Hathaway deținută de celebrul Warren Buffett, au crescut cu 11% în 2008 și au pierdut doar 3% în 2009. James Quincey, directorul executiv din 2017, care a devenit și președintele companiei în 2019, a indicat că se așteaptă ca cererea să fie ridicată în lunile următoare, în ciuda unei reapariții a cazurilor de coronavirus în SUA și în alte țări. Volumul global a revenit de la o scădere de 25% în aprilie la o scădere de 10% în iunie, a spus compania.

James Quincey a spus că gigantul Coca-Cola, care a anunțat recent că își va întrerupe activitatea de sucuri Odwalla, intenționează să-și reducă în continuare gama de produse. Din cele 400 de „mărci de master”, mai mult de jumătate s-au limitat la o singură țară și au crescut mai lent decât media grupului.

De asemenea, Quincey a declarat că gigantul din Atlanta va căuta să devină mai eficient în inovare. Planurile de recuperare au ajutat la trimiterea acțiunilor la Coca-Cola înspre o creștere cu 3,3% la tranzacționarea din New York. Acestea au scăzut cu 13% în acest an, în timp ce PepsiCo este neschimbat.

În ciuda cererii pentru produsele sale, Coca-Cola a fost afectată de închiderea localurilor prin care generează în mod normal aproximativ jumătate din veniturile sale anuale. Acestea includ cinematografe și stadioanele. În timp ce Coca-Cola s-a extins dincolo de băuturile sale omonime și de alte mărci, precum Fanta și Sprite, și în băuturi energizante și alte băuturi, a evitat mâncarea.

Quincey a încheiat o tranzacție de 3,9 miliarde de lire sterline pentru a achiziționa lanțul britanic Costa Coffee în 2018, ale cărui cafenele au fost închise o mare parte din trimestrul doi.

Coca Cola, lovitură devastatoare. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani

Coca Cola, lovitură devastatoare. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii 25 de ani

Performanța slabă a Coca-Cola urmărește numere mai puternice ale rivalului PepsiCo, care a fost susținut de activitatea sa de gustări. Vânzările organice ale PepsiCo au fost reduse în primul trimestrul al acestui an. Veniturile organice au scăzut brusc la fiecare din cele șase divizii principale ale Coca-Cola în cele trei luni până la 26 iunie, împingând venitul net cu o treime din aceeași perioadă a anului trecut, la 1,76 miliarde de dolari.

Afacerile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au avut un impact deosebit de puternic, în scădere cu 26%. Veniturile organice din America de Nord au scăzut cu 18%. Zonele cu măsuri de blocare mai puțin restrictive au fost mai bune, a menționat Quincey. Câștigul pe acțiune a scăzut cu 32% până la 0,41 USD, iar compania a refuzat să ofere îndrumări financiare pentru anul respectiv. Scăderea procentuală a veniturilor nete trimestriale a fost cea mai mare din 1995, conform unei analize a Financial Times a datelor S&P Capital IQ.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro