Evenimentul Coca-Cola care a pus în pericol românii care folosesc metroul

Autor: Redacția - 10.11.2018, 14:08
Screenshot din videoul publicat de Coca-Cola pentru campania Next Big Vlogger.

Coca-Cola a organizat gala Next Big Vlogger 2.0 într-o stație de metrou. Pentru eveniment, a amplasat și o scenă, dar pentru asta nu a fost cerută și aprobarea autorităților. Acum, ISU a dat amendă.

Peronul stației de metrou Titan din București a fost ocupat de-o scenă amplasată pentru evenimentul Coca-Cola Next Big Vlogger. Peste noapte, stația a devenit scenă de concert.

Scena a fost amplasată pe centrul peronului, dar fără ştirea pompierilor. Inspectorii ISU i-au amendat cu mii de lei pe cei care au ridicat structura.

Structura metalică a fost instalată în subteran pe 9 noiembrie. Dar nimeni nu a ţinut cont şi de distanţa rămasă între schelele metalice şi marginea peronului. Adică un element de siguranță pentru ca pasagerii din metrou să poată urca sau coborî în siguranță.

Scena le-a atras atenţia şi pompierilor. Pericolul de care organizatorii evenimentului Coca-Cola n-au ținut era că, în cazul unui incident, evacuarea oamenilor s-ar fi făcut extrem de greu. Pentru asta, proprietarul scenei a fost amendat cu 3.500 de lei.

„Prin modul de amplasare al scenei și a celorlalte elemente, căile de evacuare se îngustează”, a explicat Daniel Vasile, ISU Bucureşti Ilfov, citat de Observator.

Așa cum reiese din declarațiile ISU, cel mai probabil, nu Coca-Cola a fost amendată direct. Chiar și așa, e compania care a plătit organizarea și, implicit, pe cei care au montat scena.

Reprezentanţii Metrorex vor fi chemaţi şi ei să dea explicaţii, au spus pompierii. Ar putea fi la rândul lor amendaţi.

Pe pagina de Facebook Coca-Cola a fost publicat și un video transmis live în noaptea dintre 9 și 10 noiembrie. Poți vedea în acesta cum era amplasată scena și de ce ISU a dat amendă pentru asta.


Citește și...