CNA, decizie radicală! Încă o televiziune închisă în România, după Realitatea TV. Motivul pentru care postul tv dispare

CNA, decizie radicală! Încă o televiziune închisă în România, după Realitatea TV. Motivul pentru care postul tv dispare
Încă o televiziune închisă în România, după Realitatea TV

După ce membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au respins prelungirea licenței de emisie a primului furnizor de servicii media care difuza exclusiv știri din România, Realitatea TV, o nouă televiziune se va închide peste doar câteva zile. Motivul pentru care va dispărea postul TV, în acest articol.

Încă o televiziune închisă în România, după Realitatea TV

Ne pregătim să spunem „la revedere“ postului local de televiziune 6TV, care se va închide în doar câteva zile, după ce CNA a respins, ieri, prelungirea licenței. Fosta televiziune a lui Serghei Mizil va dispărea din cauza faptului că „cele mai multe emisiuni sunt despre conspiraţii şi paranormal“.

Ba mai mult, actualul proprietar al 6TV, Olga Croitoru, i-a mințit pe membrii CNA în legătură cu conținutul ce va fi difuzat de televiziune.

„Consider că ne-ați mințit și sunteți de rea-credință. Nu este posibil să ne păcăliți. Ne-ați spus că este emisiune de pilates, ce pilates e aici?“, a declarat indignată chiar șefa CNA, Monica Gubernat, în timpul discuțiilor dinaintea votului.

Tarot, reclame, „cursuri de spiritualitate“, dar nu pilates

În locul așa-ziselor emisiunilor de pilates, 6TV difuza, printre multe altele, conspiraţii, emisiuni cu tarot, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase sau reclame nemarcate la medicamente, fapt ce a convins forul să voteze împotriva prelungirii licenței audiovizuale a televiziunii, ceea ce se întâmplă destul de rar.

Postul 6TV difuza conspirații, reclame, și emisiuni de tarot în locul celor de pilates
Postul 6TV difuza conspirații, reclame, și emisiuni cu tarot, în locul celor de pilates

Licența actuala (obținută în anul 2011), va expira în data de 19 mai, moment în care stația va trebui să își înceteze emisia. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, după ce membrii CNA au stat la discuții mai bine de o oră.

Doi dintre reprezentanții postului TV au negat cu vehemență faptul că ar fi existat în grila de programe emisiuni de tarot sau de ghicit, iar după ce dovezile le-au fost arătate (fragmente din emisiunile cu pricina), decizia a fost mult mai ușor de luat. Nici vorbă ca postul să fi difuzat emisiuni de pilates, iar după cum a remarcat și Dorina Rusu (membru CNA), realizatoarea nu era „nici măcar îmbracată de pilates“, potrivit paginademedia.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI