Clotilde Armand a primit decizia Tribunalului. Ce se întâmplă cu mandatul de la Sectorul 1

Clotilde Armand a primit decizia Tribunalului. Ce se întâmplă cu mandatul de la Sectorul 1
Clotilde Armand a primit decizia Tribunalului București

Luni, Tribunalul București a luat în dezbatere cele 125 de apeluri. Însă, pronunțarea unei decizii a fost amânată pentru marți, iar într-un final acestea au fost respinse. O astfel de decizie a fost luată și în data de 15 octombrie de către Judecătoria Sectorului 1, dar hotărârea a fost contestată.

Clotilde Armand a primit decizia Tribunalului

Marți, Tribunalul București a validat definitiv mandatul de primar al Sectorului 1 din Capitală obținut la alegerile locale de către Clotilde Armand. Aceasta obținuse o decizie asemănătoare și pe 15 octombrie, însă hotărârea a fost contestată de 125 de persoane. Printre acestea s-a numărat și Daniel Tudorache.

Clotilde Armand a câștigat alegerile cu aproximativ 1.000 de voturi în fața lui Daniel Tudorache. Mai exact, Armand a obținut 36.455 de voturi, în timp ce Tudorache a avut un număr de 35.451.

Acuze din partea social-democraților

Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache a contestat acest rezultat și a depus o plângere penală la Secția specială de anchetare a magistraților, după ce în media au apărut imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.
Alegerile din Sectorul 1 al Capitalei au fost controversate. PSD a cerut renumărarea voturilor sau reluarea scrutinului, solicitări respinse de birourile electorale.

Anunțul făcut de Clotilde Armand pe Facebook

Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook decizia Tribunalului București. Ea a mai adăugat că mandatul său ca primar al Sectorului 1 a fost validat definitiv și că fostul primar trebuie să ofere explicații procurorilor pentru unele nereguli din primărie.

„După o lună de zile de la alegerile locale câștigate democratic de mine prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.

Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al primăriei care a girat tunurile PSD în toți acești ani o să plătească în fața Justiției. Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de dezvoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație. Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărița Dvs. Începem treaba!”, a anunțat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, potrivit Hotnews.ro.

Mandatul lui Clotilde Armand a fost validat definitiv
Mandatul lui Clotilde Armand a fost validat definitiv

Clotilde Armand este ultimul din cei șapte primari aleși în București la alegerile locale al cărui mandat este validat de instanță.