Ce se întâmplă cu Clotilde Armand. Cine este acum oficial primar al Sectorului 1

Ce se întâmplă cu Clotilde Armand. Cine este acum oficial primar al Sectorului 1
Ce se întâmplă acum cu Clotilde Armand

Clotilde Armand nu a fost validată încă ca primar al Sectorului 1 din Capitală, la o lună după alegerile locale 2020. Luni, Tribunalul București a amânat decizia definitivă pentru ziua de marți.

Ce se întâmplă cu Clotilde Armand

Printr-un mesaj postat pe pagina ei de socializare, Clotilde Armand spune că Tribunalul București a amânat până marți decizia definitivă a mandatului său. Mai mult, ea susține că 122 de persoane au contestat validarea ei și că majoritatea sunt din PSD.

”Tribunalul București a amânat până mâine la ora 15.00 decizia definitivă legată de validarea mandatului meu. Până atunci, vă las aici numele persoanelor care au contestat validarea mea. 122. Majoritatea sunt din PSD, rudele acestora și angajați ai Primăriei Sectorului 1. Eu cred că vor avea un șoc mâine”, este mesajul postat pe Facebook de Clotilde Armand.

Alegerea lui Nicușor Dan a fost validată definitiv

Pe de altă parte, după ce Curtea de Apel București a respins toate cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD, alegerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Bucureștiului a fost validată definitiv.

Primarul ales al Sectorului 1 Clotilde Arman, candidatul susținut de PNL și Alianța USR PLUS a câștigat alegerile cu 40,94% din voturi, respectiv un număr de 36.455 voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a avut 39,81% din voturi, adică un număr de 35.451 voturi.

Cine este primarul Sectorului 1
Cine este primarul Sectorului 1

Nu și-a preluat mandatul la o lună de la alegeri

În urmă cu câteva zile, Clotilde Armand spunea că nu este încă primar în funcție la Primăria Sectorului 1 deoarece depunerea jurământului era întârziată.

„Încă nu sunt primar în funcție pentru că se tot întârzie cu depunerea jurământului. Dar asta nu mă împiedică să vă spun ce moștenim de la fosta administrație pesedistă. Fiți atenți: Consiliul Local al Sectorului 1 a fost înștiințat ieri (deși au fost făcute notificări din 7 octombrie către Consiliul Local) că urmează să fie executat silit pentru că fostul primar nu a mai plătit din luna aprilie 2020 facturile către Romprest.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că societatea Romprest execută silit o clădire care aparține Consiliului Local din șoseaua Odăi, un spațiu în care în prezent sunt copii cu dizabilităţi din Odăi și încă patru apartamente sociale din Șoseaua Odăi”, scria Clotilde Armand pe FaceBook, potrivit, Adevărul.ro.

Mai mult, primarul ales al Sectorului 1 a adăugat că situația aceasta nu trebuie să rămână nerezolvată, și că cineva trebuie să răspundă penal pentru aceste grave nereguli.

Urmăriți Playtech.ro și pe