19 iul. 2023 | 08:21

Clipe de coșmar pentru o româncă în vacanța din Turcia. A ajuns cu fiica sa la spital: ”Ne cam jefuiesc elegant domnii”

Diverse
Clipe de coșmar pentru o româncă în vacanța din Turcia. A ajuns cu fiica sa la spital: ”Ne cam jefuiesc elegant domnii”
Una din multele realități cu care o familie de români s-a confruntat în Antalya

Mulți români au preferat să-și facă vacanțele în Turcia. Așa s-a întâmplat și se întâmplă și anul acesta. Dar, nu puține au fost situațiile în care unii turiști români s-au confruntat cu probleme. Este și povestea de față, în care aflăm că, deși avea asigurare medicală, o româncă a trecut prin clipe de coșmar în vacanța din Turcia, după ce a ajuns cu fiica sa la spital.

Un sejur transformat în clipe de coșmar pentru o româncă în vacanța din Turcia

Nu este un scenariu de film de groază, ci una din multele realități cu care o familie de români s-a confruntat în Antalya. Conform mărturiilor date de româncă, totul a început după ce, atât ea, cât și fiica sa au avut inflamații puternice la nivelul amigdalelor.

Vezi și: Vedeta din România care a dat 18.000 de euro pe vacanța din Turcia. A stat doar 7 zile de toți banii

Convinsă că asigurarea medicală făcută înainte de plecarea din România îi va fi de ajutor, femeia povestește că s-a prezentat cu fiica la cabinetul medical din resortul unde era cazată.

Consultul a fost contra-cost, iar concluzia finalăp era că este nevoie de a merge la spital. Medicii de la spitalul ANATOLIA HOSPITAL i-au declarat că serviciile medicale de care aveau nevoie vor trebui plătite integral, motivul fiind că asigurarea medicală nu este acceptată pentru decontarea directă a plății.

”Suntem în vacanta în Turcia – Antalya – Belek, iar aseară datorita unei inflamații puternice a amigdalelor, am ajuns la spital. Înainte sa plecam în vacanta am făcut asigurări de călătorie prin Allianz ( partener Mondial Asistance), cu decontare directa.

Am vorbit inițial cu cei de la resortul unde suntem cazați, dacă exista medic în resort. Ne-au spus ca exista dar sunt costuri suplimentare. Am acceptat consultul medical, iar medicul a concretizat faptul ca este necesar sa merg la spital pentru ca inflamația este extrem de puternica și am nevoie de antibiotic perfuzabil urgent.

Au aranjat ei transferul la spitalul ANATOLIA HOSPITAL, spital unde sunt aduși majoritatea turiștilor cazați în zona Belek și Lara. Ajunși acolo ni s-a adus la cunoștință faptul ca toate serviciile medicale trebuiesc achitate integral de către noi și ca nu accepta decontare directa cu Asigurarea.”, povestește româncă pe unul din grupurile de Facebook.

Asigurătorul nu a reușit să-i înduplece pe medici

Conform relatărilor româncei, din momentul în care a ajuns la spital cu fiica sa, aceasta a încercat să le explice medicilor că are asigurare medicală, iar compania asigurătoare a încercat, la rândul ei, să convingă spitalul să accepte decontarea directă a plății serviciilor medicale.

Se pare că cei de la spitalul ANATOLIA HOSPITAL nu au putut fi înduplecați, iar ca și costuri, mai spune femeia, acestea se ridicau la 455 de euro consultația pentru adult și 355 de euro consultația pentru fată.

Vezi și: Veste rea pentru românii care vor vacanţă în Turcia. Taxa pentru care vor scoate mai mulţi bani din buzunar

După plata serviciilor, deci un total de 810 euro, medicii au ajuns la concluzia că este nevoie de analize amănunțite pentru ambele persoane și o internare de cel puțin 6 ore pentru tratament pefuzabil și tratament antibiotic. Situația plăților se va repeta și de această dată, povestește românca, numai că prețurile erau altele, și anume 2400 de euro.

”A trebuit sa achitam aceste costuri, altfel nu ne consulta nimeni. În urna consultului medical, medicul a constatat că avem nevoie de analize de sânge și tratament perfuzabil cu antibiotic și internare 6 ore atât eu cât și fetița mea.

Costul : 1200 EUR / persoana, adică 2400 EUR amândouă. Discutand non-stop la telefon cu cei de la Mondial Asistance și văzând nevoile exacte ale copilului, starea ei de sănătate nu necesita internare și administrare de antibiotic perfuzabil, asta îmi era clar, am concluzionat ca ne cam „jefuiesc” elegant domnii turci și fac prețuri în funcție de client”, a mai povestit ea.

Clipe de coșmar pentru o româncă în vacanța din Turcia. Negocieri și oferte pe sănătatea oamenilor

Deși starea de sănătate a celor două nu era bună, medicii au tot insistat pe internare și tratament, dar în momentul în care li s-a spus că nu au aceste sume (2.400 de euro), au venit cu negocieri și oferte, făcute de directorul spitalului:

”Le-am spus ca din păcate nu avem la noi suficienți bani și atunci ne-au spus ca o sa sune la directorul spitalului sa vadă dacă ne pot face un discount. După discuția cu directorul, au venit cu propunerea de 465 EUR / persoana și internare ptr 2 ore, nu 6 ore cum ne-au propus inițial, cu analize incluse.

Am acceptat internarea doar ptr mine, ptr ca abia mai respiram și aveam neapărata nevoie de tratament, iar ptr cea mica, ne-au dat o rețetă cu antibiotic. Deci am fost nevoiți sa achitam 1255 EUR, altfel plecam cum am venit.

Concluzia : în Turcia, anumite spitale cum este și cazul spitalului ANATOLIA HOSPITAL din Antalya Belek,nu accepta decât plata pe loc. Asta înseamnă că degeaba ai asigurare, ca poți sa mori cu ea în mână și nu te baga nimeni în seama dacă nu ai bani”, a mai spus românca.

Vezi și: Ce a nemulțumit-o pe o româncă în vacanța din Croația. Comparația făcută cu Grecia și Turcia

Turiștii au rămas blocați în Turcia din cauza incapacității de a plăti nota de plată

Din păcate situația relatată nu este singulară. Anul trecut un cuplu britanic de turiști au fost închiși în Turcia până când au putut să-și plătească facturile medicale în urma urgenței. Cuplul de britanici se afla în vacanță în Sid când a avut loc incidentul.

În timpul unei vacanțe de două săptămâni fără griji la un hotel din stațiune, bărbatul s-a îmbolnăvit. El a fost dus la secția de terapie intensivă, unde s-a constatat că avea hemoragie la plămâni.

După ce medicii au făcut tot ce era necesar, turistului i s-a permis să zboare acasă pentru a continua tratamentul. Exista însă o problemă, nu putea face acest lucru până când nu a fost achitată factura pentru tratamentul pacientului într-un spital din Turcia.

Înainte de a zbura în vacanță, cuplul a încheiat o asigurare, dar însoțitoarea bărbatului a susținut că firma a refuzat să plătească întreaga factură.

Vezi și: Ce să nu faci în Turcia ca turist. Greșeala pe care să nu o faci sub nicio formă. Este cel mai urât gest

Nu indiferenți au început să trimită bani turiștilor prinși în capcană. Drept urmare, turiștii au reușit să strângă mai mult în echivalentul în grivne a 55 de mii de euro pentru a se întoarce acasă, în Marea Britanie, după o călătorie de coșmar.

”Câteva zile mai târziu, pe 16 mai, Sol (soțul) a început să se plângă de dureri de spate, care, în opinia noastră, a fost asociată cu un pat de hotel.

În următoarele zile, durerea nu a făcut decât să se agraveze, iar noi i-am cerut managerului hotelului să aranjeze o programare la medic.

Dar, după ce i-am descris simptomele, a sosit o ambulanță care l-a preluat pe bărbat pentru analize”, a declarat femeia.

La spital, turistul a fost supus unei tomografii, care a arătat că avea sânge în plămâni. El a fost apoi dus cu o ambulanță la 136 de kilometri la spitalul din Antalya pentru tratament.

”Tratamentul din spital a fost fantastic, iar în urmă cu câteva zile Sol a primit permisiunea de a zbura înapoi în Belfast cu oxigen, pentru a putea beneficia de tratament suplimentar la Royal Hospital, deoarece probabil că va mai avea nevoie de el încă șase luni.

Cu toate acestea, problemele noastre au apărut atunci când am încercat să ne plătim facturile medicale cu o companie de asigurări, care nu a fost foarte utilă”, a adăugat britanica, menționând că un reprezentant al companiei de asigurări i-a spus că vor plăti doar jumătate din factură.

Ea a adăugat că, în timp, factura medicală a devenit ”din ce în ce mai mare”, iar cuplul se temea că ar putea rămâne blocat în Turcia pentru încă câteva luni dacă nu reușesc să plătească facturile medicale. ”Am un fiu acasă, pe care trebuia să îl văd acum două săptămâni, și nu știu când îl voi vedea data viitoare”, s-a plâns turista.

Un prieten al turistului rămsa în Turcia a creat o pagină pentru a ajuta cuplul să strângă suma necesară pe care trebuia să o plătească pentru serviciile medicale. Până în dimineața zilei de 8 iunie, 381 de persoane au făcut donații. Astfel, cuplul a strâns puțin mai puțin de jumătate din suma necesară. Femeia s-a plâns că nu știa ce să facă dacă nu se va putea strânge întreaga sumă.

 

Digisport.ro
"E fericit!" Giovanni Becali a spus cine l-a convins pe Dennis Man să semneze contractul carierei
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Anca Țurcașiu, în lacrimi la Asia Express. A fost nevoie de intervenția medicului
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Rețetă de gogoși pufoase și ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Lovitura pentru fumători. Comisia Europeană, propunere pentru statele UE
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro