Clinică de înfrumusețare din București, acuzată că făcea proceduri fără a avea drept de exercitare a profesiei

Clinică de înfrumusețare din București, acuzată că făcea proceduri fără a avea drept de exercitare a profesiei
Infracțiunile s-au înmulțit sub auspiciul pandemiei

Sub umbrela pandemiei cazurile de evaziune fiscală, spun autoritățile, s-au înmulțit. În ultimele zile au avut loc mai multe descinderi la persoane fizice sau juridice suspecte de astfel de fapte. O astfel de descindere a avut loc astăzi la o clinică de înfrumusețare din București și în alte 24 de județe.

Infracțiunile s-au înmulțit sub auspiciul pandemiei

Conform unor date statistice pentru anul trecut, infracțiunile de evaziune fiscală, spălare de bani, fals intelectual, etc, s-au înmulțit. Cel mai mare număr de infracțiuni de evaziune fiscală în instanțele românești din ultimii cinci ani a fost înregistrat în 2015. La acel moment se înregistrau un total de 2.461 de cauze.

Din 2015, numărul infracțiunilor legate de evaziunea fiscală a arătat o tendință constantă descendentă. Cea mai semnificativă scădere a fost înregistrată între 2016 și 2017, cu un declin de aproximativ 23,3 la sută. Cu toate astea, sub umbrela pandemiei, numărul a ajuns la 1.185 de cazuri în 2020.

Conform surselor judiciare, atât persoane fizice, cât și juridice au fost depistate făcând astfel de infracțiuni. Un astfel de caz a fost anunțat astăzi de Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Descinderi la o clinică de înfrumusețare din București

Astăzi, spun procurorii, au avut loc descinderi atât în București, cât și alte 24 de județe, la persoane suspecte de evaziune fiscală. În afară de asta, sunt suspectate și mai multe entități comerciale tot de aceleași infracțiuni.

Descinderile, 45 la număr, au avut ca țintă și o clinică de înfrumusețare din București. Procurorii spun că respectiva clinică ar fi făcut procedurile de înfrumusețare fără a avea aprobat dreptul de execitare a profesiei la mai mulți angajați. Surse judiciare fac referire în acest caz și la clinica înființată de Valentin Burada, Swiss EstetiX.

Conform procurorilor, sunt implicați mai mulți angajați care nu ar fi avut drept de practică. În același timp actele contabile nu ar fi evidențiat, conform legii, calitatea acestora.

Clinica în cauză ar fi avut și reclamații din partea unor cliente. Acuzațiile de malpraxis au venit ca urmare a unor reclamații făcute de câteva cliente care ar fi fost desfigurate de angajații acesteia.

Cei de la această clinică mi-au spus: stai liniștită, nu ești singura, au pățit foarte multe. Spunându-mi chestia asta, m-au făcut să mă sperii.

Mi-am dat seama că ei, cu o ușurință foarte gravă, vorbesc despre mutilare. Spun cu mare ușurință: stai liniștită, am mutilat și pe altele, nu doar pe tine.”, a declarat o clientă, conform Digi 24.ro.

Acuzațiile sunt de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual și exercitarea fără drept a unei profesii, potrivit unui comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI