Clătite cu drojdie, reţeta care face furori. Sunt foarte pufoase, toţi te vor lăuda
Dacă și ție îți plac clătitele, cu siguranță te-ai întrebat ce fel de trucuri ai putea să aplici când le gătești în așa fel încât să fie aromate și pufoase. Ei bine, dacă nu ai auzit până acum despre clătitele cu drojdie, este timpul să le încerci. Drojdia se adaugă, practic, în compoziție în loc de praf de copt sau bicarbonat de sodiu. Face, însă, toată diferența. Vezi mai jos o rețetă simplă de clătite cu drojdie.
Clătite cu drojdie, potrivit unei rețete străvechi
Clătitele cu drojdie sunt destul de populare. Dacă nu ai auzit niciodată de ele, trebuie să le încerci neapărat. Procesul de preparare va fi ceva mai lung. Trebuie să lași drojdia să își facă efectul, timp de circa 45 de minute. De obicei, se recomandă să lași compoziția de clătite preparată cu drojdie la un loc separat, călduț, pentru o oră.
Se spune despre clătitele cu drojdie că sunt mai ușor de digerat. Asta pentru că făina ar avea mai mult timp la dispoziție să fie absorbită în compoziția lichidă, în timp ce acționează drojdia. Glutenul din făină se înmoaie, făcând-o să fie ceva mai ușor de digerat.
Rețeta de clătite de mai jos, prezentată de revista Cocoa & Heart, își are rădăcinile într-o carte de bucate scrisă la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dacă ai dubii cu privire la gust, renunță la griji. Clătitele ies foarte pufoase și, totodată, aromate. Le poți servi sau consuma în funcție de propriile tale preferințe.
Rețetă simplă de clătite cu drojdie
Ingrediente:
- 4 banane coapte, moi;
- 3 ouă;
- 300 ml apă;
- 300 ml lapte;
- 400 g făină;
- un praf de sare;
- 50 g zahăr;
- 1 lingură drojdie.
Citește și: Rețetă de clătite sănătoase. Sunt la fel de gustoase, dar nu îngrașă
Mod de preparare:
- Se taie bananele sub formă de rondele.
- Se pun la încălzit, la flacără mică, apa și laptele.
- Se pun într-un bol bucățelele de banane cu zahărul, apa și laptele încălzit, ouăle și praful de sare.
- Se amestecă ingredientele cu un blender de imersie până la omogenizarea acestora.
- Se adaugă făina cernută, amestecată cu drojdia.
- Se amestecă foarte bine aluatul până la omogenizarea sa.
- Se acoperă aluatul cu folie și un prosop și se lasă la loc călduț timp de o oră.
- Se unge tigaia cu ulei vegetal și se lasă la încins.
- Se toarnă cu un polonic suficient aluat în tigaie, pentru formarea unei clătite.
- Se întoarce clătita când partea așezată pe tigaie se rumenește și se coace și pe partea cealaltă.
- Se pun clătitele la un loc și se servesc în funcție de preferințe.