Ciudățenia din viața lui Cristiano Ronaldo. Câte ore doarme pe zi starul de la Manchester United

Ciudățenia din viața lui Cristiano Ronaldo. Câte ore doarme pe zi starul de la Manchester United
Cristiano Ronaldo are, la 37 de ani, o formă fizică de invidiat, lucru ce-i permite să evolueze încă la un nivel foarte înalt

Ciudățenia din viața lui Cristiano Ronaldo. Nu e un secret faptul că starul portughez de la Manchester United este unul dintre cei mai profesioniști sportivi atunci când vine vorba de pregătire fizică, alimentație, recuperare și orice detaliu ce-i permite să evolueze la nivel înalt și la 37 de ani. Dar Cristiano Ronaldo are mare grijă și de somnul său, doar că se odihnește după o schemă cel puțin bizară.

Ciudățenia din viața lui Cristiano Ronaldo

Ciudățenia din viața lui Cristiano Ronaldo. Portughezul de la Manchester United impresionează și la 37 de ani prin pregătirea sa fizică. De altfel, starul lusitan este cunoscut drept unul dintre cei mai atenți sportivi la orice detaliu ce-i poate influența performanța din teren.

Ronaldo a fost elogiat de Mick Clegg, principalul preparator fizic de la Manchester United, care era la echipă și la prima sosire a portughezului pe Old Trafford, în 2003.

„Cristiano e un geniu, un geniu absolut. A învățat enorm încă de la început cum să-și îngrijească trupul. Nu doar fizic, ci și mental, emoțional, spiritual. Are o mulțime de cunoștințe despre alimentație și știe cum să echilibreze lucrurile. Singura persoană pe care am văzut-o la fel de intensă în pregătire a fost Ryan Giggs (n.r. – jucător galez, emblematic pentru Manchester United).

Acesta a fost și motivul pentru care a putut juca până la 40 de ani. Cristiano va dori să treacă mult peste borna de 40 de ani. El speră să poată juca până spre 45 de ani”, a declarat Mike Clegg pentru Daily Mirror.

Câte ore doarme pe zi starul de la Manchester United

Despre Cristiano Ronaldo a vorbit și impresarul Giovanni Becali care a aflat detalii surprinzătoare de la agentul jucătorului, Jorge Mendes, dar și de la antrenorul Jose Mourinho.

„Jucătorul trebuie să fie controlat, să aibă mereu specialiști lângă el. Să aibă un doctor, un preparator, un nutriționist, chiar și un sexolog. Trebuie să-i spună programul de somn, de antrenament, chiar și de sex.

Păi, Ronaldo, la 37 de ani, are programul făcut minut de minut.Știe și când să facă sex și cât să facă cu soția sa. Are un sexolog cu el și îi dă parametrii pe care trebuie să-i consume. Nu este o glumă, știu de la Jorge (n.r – Jorge Mendes, agentul lui Cristiano).

Când trebuie să facă sex și când să facă sex. Știe când să meargă și cu bicicleta, tot, tot. Ronaldo a muncit și muncește mult pentru a se menține. Nu este ca Messi. De aia va juca până la 42 de ani.

Știe când trebuie să ia avionul, știe când pleacă avionul nevestei. Pentru că el deține două avioane. Unul, al lui, unul, al nevestei. Știu toate astea de la Mourinho”, a dezvăluit Giovanni Becali la DigiSport.

Se odihnește doar in „reprize” de câte 90 de minute

Cristiano Ronaldo acordă o mare atenție și somnului, el dormind 7,5 ore pe zi. Dar, conform The Sun, aici apare o mare ciudățenie. Fotbalistul preferă să se odihnească în 5 „reprize” a câte 90 de minute fiecare. Chiar și seara, după cină se relaxează în piscină la ora 22.00.

După aceea, apoi trage „un pui de somn” până la miezul nopții. Se trezește din nou și nu revine la odihnă decât la 3 noaptea. După alte 90 de minute, la 4.30, Ronaldo se trezește din nou, gata pentru o altă zi de performanță.

Ronaldo nu doarme decât stând în poziția „fetală”, cea care imită modul în care un făt stă în burta mamei sale, mai scrie sursa citată. Se pare că această „schemă” pentru somn dă rezultate, având în vedere tonusul și starea fizică generală a portughezului.