09 sept. 2024 | 18:06

Circulația ar putea fi interzisă pentru acești șoferi pe timp de noapte. Propunerea vine chiar de la Uniunea Europeană

Știri generale
Circulația ar putea fi interzisă pentru acești șoferi pe timp de noapte. Propunerea vine chiar de la Uniunea Europeană

Uniunea Europeană ia în considerare o propunere de a interzice circulația pe timp de noapte, între orele 00:00 și 06:00, pentru șoferii care dețin permis de conducere de mai puțin de trei ani. Această inițiativă are scopul de a reduce numărul accidentelor nocturne, în care sunt adesea implicați șoferii începători, conform informațiilor publicate de Motor Zoom.

România,  +în fruntea listei cu cea mai mare rată de mortalitate pe șosele

Motivul din spatele acestei propuneri este creșterea cu 4% a deceselor rutiere în 2022 față de 2021 în întreaga UE, conform Eurostat. România se situează în fruntea listei țărilor cu cea mai mare rată de mortalitate pe șosele, înregistrând 86 de decese la un milion de locuitori, aproape dublu față de media europeană de 46. La polul opus se află Suedia, cu cea mai scăzută rată de decese, doar 22 la un milion de locuitori.

Restricția vizează în principal șoferii începători, o categorie vulnerabilă, având în vedere riscurile ridicate ale accidentelor pe timp de noapte. Aceasta face parte dintr-o serie de măsuri ale Uniunii Europene destinate creșterii siguranței rutiere în perioada 2021-2030, aliniate cu strategia „viziunea zero”, care își propune să elimine complet decesele pe drumurile europene până în 2050.

În paralel, Comisia Europeană lucrează la alte inițiative de siguranță, precum reducerea limitelor de alcool pentru șoferi și implementarea tehnologiilor de siguranță, cum ar fi sistemele eCall. Aceste propuneri ar putea avea un impact major asupra siguranței rutiere în UE, protejând în special participanții vulnerabili la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii.

Propunerea este în dezbatere la nivel european, iar adoptarea acesteia va depinde de deciziile statelor membre, care vor juca un rol crucial în stabilirea noilor norme de siguranță rutieră.

Titi Aur: „România nu are o strategie pentru reducerea accidentelor”

România nu dispune de o strategie pentru gestionarea traficului rutier. Titi Aur, fost campion de raliuri și specialist în conducere defensivă, a subliniat lipsa unei abordări strategice din partea autorităților române în ceea ce privește șoferii și traficul.

El a evidențiat necesitatea unor măsuri coerente și bine corelate pentru a diminua numărul de accidente rutiere. Potrivit lui Titi Aur, este esențial ca legiuitorii să aibă o perspectivă cuprinzătoare asupra acestei probleme. „România nu are o strategie concretă pentru reducerea accidentelor rutiere”, a avertizat el.

Parteneri
Cine este tânărul român care și-a pierdut viața în Germania la Oktoberfest
Redactia.ro
Ce spune Pepe despre înlăturarea Andreei Bălan de la „Te cunosc de undeva”: „Și eu am făcut parte din multe proiecte și am dispărut din ele”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
MasterChef România lider de audiență absolut
EVZ.ro
Câți bani i-au intrat lui Selly în conturi după cele cinci zile de Beach,Please! Suma e una cu multe zerouri
Spynews
Ordin venit de la UE. România trebuie să se supună. Avem termen până în 2045
Capital.ro
Ea are 30 de ani și el, 64, si e chiar mai tânără decât copiii lui. Cine e superba moldoveancă?
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro