31 aug. 2024 | 13:08

Ciprian Marica, urmărit penal de DNA. Ce acuzații i se aduc, prima reacție a fostului fotbalist

Știri generale
Ciprian Marica, urmărit penal de DNA. Ce acuzații i se aduc, prima reacție a fostului fotbalist

Ciprian Marica, fost fotbalist al naționalei României și fost jucător la Schalke 04, a fost pus sub urmărire penală de Direcția Națională Anticorupție (DNA), alături de alte persoane, într-un dosar legat de finanțări nerambursabile acordate de Consiliul Județean Constanța. Marica este cercetat pentru un prejudiciu de aproximativ 170.000 de euro, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu în perioada în care deținea funcția de patron al echipei FC Farul Constanța.

Ancheta vizează mai mulți foști funcționari publici din Consiliul Județean Constanța, precum și foști lideri ai Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța. Potrivit ziuaconstanta.ro, aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu în cadrul Dosarului Penal nr. 148/P/2019. Conform informațiilor, Ciprian Marica este suspectat de săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, cu scopul obținerii unui avantaj necuvenit, în conformitate cu prevederile legale din Codul Penal și legea nr. 78/2000.

Fostul atacant este cercetat pentru obținerea pe nedrept a unor fonduri nerambursabile din partea Consiliului Județean Constanța în anul 2018, perioada în care se afla la conducerea clubului FC Farul Constanța.

Declarația lui Ciprian Marica

Ciprian Marica a oferit un drept la replică în urma acuzațiilor, subliniind că urmărirea penală este o etapă procedurală și nu implică automat vinovăția:

„În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut, doresc să aduc următoarele clarificări: Etapa cercetărilor penale reprezintă o etapă procedurală în cadrul unei investigații și nu implică o vinovăție, mai mult aceasta are caracter confidențial, tocmai pentru a proteja integritatea anchetei și a asigura drepturile tuturor persoanelor implicate.”

Marica a subliniat că dezvăluirea de informații din anchetă fără autorizație este o încălcare gravă a normelor legale și poate afecta cursul investigațiilor, solicitând ca situația să fie tratată cu respect pentru cadrul legal. De asemenea, el a respins ferm acuzațiile: „NU am comis nicio faptă penală, iar activitatea mea s-a desfășurat întotdeauna în conformitate cu legea și colaborez deplin cu autoritățile competente pentru a clarifica toate aspectele acestei situații.”

Fostul fotbalist a cerut presei să trateze cazul cu profesionalism și să evite speculațiile, punând accent pe importanța respectării demnității umane și a reputației sale profesionale. „Din dorința unei colaborări benefice pe viitor, apelând la buna-credință a trusturilor de presă, solicit să se trateze acest caz cu profesionalism, imparțialitate și echilibru, respectând standardele etice ale profesiei de jurnalist.”

Marica a subliniat că își rezervă dreptul de a lua măsuri legale în cazul în care vor fi publicate informații neconfirmate sau denigratoare care ar putea afecta reputația sa sau a celor apropiați.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
„Chec sofisticat”, o rețetă delicioasă pentru toată familia. Ingredientele care îi oferă un gust deosebit
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Vești rele pentru români. Impozitele care îi vor strivi
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Ordin UE. Decizie pentru cei care transferă bani prin cont sau card. Obligație la bănci din 2024
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
VEȘTI EXCELENTE! Românii primesc 2270 lei ÎN PLUS la pensie!
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro