09 dec. 2020 | 11:31

Ciprian Marica intervine în scandalul momentului: ”Și noi am fost făcuți țigani”

Sport
Ciprian Marica intervine în scandalul momentului: ”Și noi am fost făcuți țigani”
Ciprian Marica, moment incredibil la tv! A scăpat o înjurătură în direct. Ce s-a auzit în timpul emisiuniiintenții rasiste

Ciprian Marica nu este de acord cu acuzele de rasism care îi sunt aduse lui Sebastian Colţescu. În opinia fostului jucător din Bundesliga, arbitrul craiovean a greşit în partida PSG – Başakşehir, când l-a numit pe Pierre Webo „negrul ăla”. Dar nu poate fi acuzat că a avut intenţii rasiste. În plus, Marica a amintit că jucătorii români au fost adesea discriminaţi în Europa, fără să se ia vreo măsură.

„Colțescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație , dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu.

Partida de la Paris se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri. Colțescu riscă o suspendare record

S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult! Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare. 

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Marica pe Facebook.

Sebastian Colțescu a ajuns în centrul unui scandal uriaș, după acuzele de rasism care i-au fost aduse în Champions League. Rezervă pentru Ovidiu Hațegan în partida PSG – Bașakșehir, arbitrul din Craiova a vrut să indice că un oficial de pe banca turcilor ar trebui eliminat. Cel vizat era Pierre Webo, pentru identificarea căruia, Colţescu a folosti cuvintele „negrul ăla”. Webo l-a auzit şi l-a confruntat furios. „De ce ai spus negru?”, a urlat de mai multe ori Webo spre Colţescu.

În acest scandal a intervenit şi Demba Ba, fost jucător la Chelsea, rezervă la Başakşehir în meciul de la Paris. „Când te-ai referit la el (n.r. arată spre un alt fotbalist) nu ai spus ‘acest tip alb’, ai spus acest tip. Ascultă-mă! Atunci de ce ai menționa ‘acest tip negru’ în cazul meu?”, i-a strigat Demba Ba lui Sebastian Colţescu. În cele din urmă, partida se va relua azi, cu altă brigadă de arbitri.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Salată de conopidă, rețeta care a făcut furori pe internet. E delicioasă și se prepară în doar câteva minute
Click.ro
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Ce arată datele celui mai recent sondaj
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Elevii maghiair deschid proces României. Miza este uriașă
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să râdem
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro