Ciprian Marica intervine în scandalul momentului: ”Și noi am fost făcuți țigani”

Ciprian Marica intervine în scandalul momentului: ”Și noi am fost făcuți țigani”
Ciprian Marica, moment incredibil la tv! A scăpat o înjurătură în direct. Ce s-a auzit în timpul emisiuniiintenții rasiste

Ciprian Marica nu este de acord cu acuzele de rasism care îi sunt aduse lui Sebastian Colţescu. În opinia fostului jucător din Bundesliga, arbitrul craiovean a greşit în partida PSG – Başakşehir, când l-a numit pe Pierre Webo „negrul ăla”. Dar nu poate fi acuzat că a avut intenţii rasiste. În plus, Marica a amintit că jucătorii români au fost adesea discriminaţi în Europa, fără să se ia vreo măsură.

„Colțescu a greșit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioși, rasismul exista, e de condamnat în orice situație , dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Coltescu.

Partida de la Paris se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri. Colțescu riscă o suspendare record

S-a grăbit, a greșit, dar e prea mult! Stiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nici o reacție când noi, românii, eram făcuți țigani pe afișele meciurilor oficiale la Paris. Și în atâtea și atâtea situații, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare. 

Aloooo, domnilor fotbaliști și oficiali, ati făcut show în seara asta! Din păcate pornit de la o greșeală de exprimare a lui Coltescu, așa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!”, a scris Marica pe Facebook.

Sebastian Colțescu a ajuns în centrul unui scandal uriaș, după acuzele de rasism care i-au fost aduse în Champions League. Rezervă pentru Ovidiu Hațegan în partida PSG – Bașakșehir, arbitrul din Craiova a vrut să indice că un oficial de pe banca turcilor ar trebui eliminat. Cel vizat era Pierre Webo, pentru identificarea căruia, Colţescu a folosti cuvintele „negrul ăla”. Webo l-a auzit şi l-a confruntat furios. „De ce ai spus negru?”, a urlat de mai multe ori Webo spre Colţescu.

În acest scandal a intervenit şi Demba Ba, fost jucător la Chelsea, rezervă la Başakşehir în meciul de la Paris. „Când te-ai referit la el (n.r. arată spre un alt fotbalist) nu ai spus ‘acest tip alb’, ai spus acest tip. Ascultă-mă! Atunci de ce ai menționa ‘acest tip negru’ în cazul meu?”, i-a strigat Demba Ba lui Sebastian Colţescu. În cele din urmă, partida se va relua azi, cu altă brigadă de arbitri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI