29 mai 2024 | 16:46

Ciorbele în care poţi să pui cimbru. Aşa vei da un gust aparte preparatelor

Utile
Ciorbele în care poţi să pui cimbru. Aşa vei da un gust aparte preparatelor

Ciorbele sunt nelipsite din meniul tradițional al românilor. Mirosul lor specific te îmbie oricând să mănânci o porție, așa că merită să își facă loc cât mai des în meniul tău. Dar unele au un gust cu adevărat special dat de cimbru. Care sunt ciorbele în care se pune acest condiment.

La ce mâncăruri se folosește cimbrul

Ciorbele tradiționale românești sunt preparate cu ingrediente proaspete și rețete transmise din generație în generație, amintindu-ne de mâncarea delicioasă pe care o găteau mamele și bunicile noastre. Unele au un gust special datorită cimbrului, dar acest condiment nu se poate folosi pentru toate ciorbele.

Cimbrul este un condiment popular în bucătăria românească și datorită gustului său picant, dar şi a proprietăţilor sale medicinale se asociază cel mai bine cu mâncărurile mai grase și cu cele pe bază de varză, dar şi cu cărnuri. Acest condiment e nelipsit din orice saramură sau marinadă și merge bine şi cu peştele, dar poate fi găsit alături și de brânzeturi.

Ciorbe în care cimbrul este un ingredient esențial

Cimbrul este un condiment versatil care poate transforma și îmbunătăți multe tipuri de ciorbe. Aroma sa se potrivește de minune cu diverse ingrediente, oferind preparatelor un gust deosebit. Acest condiment se combină perfect cu fasolea și afumătura, oferindu-i o aromă intensă.

Mod de preparare

Se fierbe fasolea împreună cu costița afumată sau ciolanul afumat. Se adaugă legume, precum ceapă, morcovi, ardei și țelină. Cimbrul, împreună cu alte condimente, este adăugat spre final pentru a infuza ciorba cu aroma sa caracteristică.

Ciorba de legume

O altă ciorbă în care se poate pune cimbru este cea de legume. Este un preparat ușor și sănătos, bun pentru orice sezon și se face dintr-o varietate de legume proaspete. Poate poate fi acriță cu borș sau zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Legumele (morcovi, ceapă, țelină, patrunjel, ardei, cartofi) se fierb până se înmoaie. Se adaugă borșul sau zeama de lămâie și verdețuri proaspete (pătrunjel, mărar), împreună cu cimbru.

Ciorba de pește

În ciorba de pește, cimbrul ajută la neutralizarea mirosului și gustului puternic al peștelui, oferind în același timp o aromă proaspătă.

Mod de preparare

Se fierb pești de apă dulce sau sărată, împreună cu legume precum ceapă, morcovi, țelină și ardei. Cimbrul este adăugat pentru a complementa gustul specific al peștelui.

Cimbrul uscat are o aromă mai pregnantă decât atunci când e verde, de aceea trebuie să avem grijă să nu scăpăm prea mult în mâncare. O cantitate prea mare de cimbru poate compromite întreaga reţetă.